DAGC’de yeni dönem

Tarih : 2011-06-28 / Kategori : Genel Haber

DAGC’de yeni  dönem

              Gerçekleştirilen olağanüstü  kongrede Feridun Fazıl Özsoy, yeniden başkanlığa getirilirken, yönetim kurulu da Mustafa Bingöl, Cahit Hınıslıoğlu, İrfan Tarakçıoğlu, Cem Bakırcı, Onur Sağsöz,Mahir İnanç, İsmail Aras ve Gamze İspirli’den oluştu.

             ALBAYRAK Merkezi Erzurum’da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) olağanüstü kongresi yapıldı. Kongrede Feridun Fazıl Özsoy yeniden başkanlık görevine seçildi.
DAGC Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen kongrenin açılışı Başkan Feridun Fazıl Özsoy tarafından yapıldı. Özsoy, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek divan teşekkülü için verilen önergeyi oylattı. Divan Başkanlığı’na İsmail Bingöl, katipliklere ise Macit Gürbüz ve Adnan Demir oy birliği ile seçildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanı Bingöl, kongrenin basın camiasına hayırlı olmasını dileyerek gündemi okudu. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nu Sinan Özçaylak, hesap ve denetim raporlarını ise İrfan Tarakçıoğlu okudu. Raporların okunmasından sonra yapılan oylamada yönetim kurulu oybirliği ile ibra edildi. Başkan adaylarından Feridun Fazıl Özsoy ve Mehmet Şener yaptıkları konuşmalarda seçildikleri takdirde yapacaklarını çalışmaları anlattılar.
               Daha sonra seçimlere geçildi. 152 delegeden, 95'inin oy kullandığı seçimde 1 oy geçersiz sayıldı. Başkan adayı Özsoy 56, Şener 38 delegenin oyunu aldı. Delegelerin oylarıyla yeniden başkan seçilen Feridun Fazıl Özsoy, yaptığı konuşmayla üyelere teşekkür etti. Özsoy, cemiyetin sorunlarının çözümü, basın camiasında birlik ve beraberliği sağlamak için çalışacaklarını kaydetti. Özsoy, kendisine ve yönetim kurulu üyelerine duyulan güvenden dolayı delegelere teşekkür etti. Özsoy, yeni dönemde kapılarının herkese açık olduğunu belirterek, bu konuda çağrıda bulunacaklarını ifade etti.
               Feridun Fazıl Özsoy başkanlığında yeni seçilen yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Bingöl, Cahit Hınıslıoğlu, İrfan Tarakçıoğlu, Cem Bakırcı, Onur Sağsöz,Mahir İnanç, İsmail Aras ve Gamze İspirli. Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise Recai Pak, Fikret Durak, Hikmet Dağ,Abdullah Sönmez ve Bedir Altunok seçildi.
Cemiyet Denetim Kurulu’na Adnan Demir, Hüseyin Arık, Sezai Binici, yedek üyeliklere Taner Nardemir, Yahya Lokmanoğlu ve Enver Güler getirildi.
Cemiyet Onur kurulu Mithat Turgutcan, Mehmet Buyruk, Güneri Tümer, Adnan Kontlar ve Burhan Akyıldırım, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Delegeleri ise Mustafa Bingöl, İrfan Gürkan Çelebi, İsmail Bingöl, Eysan Karaca, Muhammet İspirli, Esalettin Gül ve Muttalip Akçı’dan oluştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.