Iğdır'da Hava Sıcaklığı Etkisini Göstermeye Başladı

Tarih : 2011-06-29 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Hava Sıcaklığı Etkisini Göstermeye Başladı

          Iğdır'da havaların ısınmasıyla birlikte özellikle çocukların serinlemek için hastalık riski oluşturan gölet ve kanallara girdiği bildirildi.

          Iğdır 3 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Doktor Özgür Yetkin, yaptığı açıklamada, kirli sulara girilmesi sonucunda kişide, suya temasla birlikte dış kulak ve orta kulak enfeksiyonu ile göz ve boğaz enfeksiyonunun oluşabildiğini söyledi.
             Yetkin, suyun kirliliğine ve yutmaya bağlı olarak da vücutta deri ve bağırsak enfeksiyonlarının gelişebildiğini, bunun da ciddi hayati riskleri beraberinde getirdiğini ifade etti.
Vatandaşların kirli suda çeşitli enfeksiyonlarla karşı karşıya geldiğini de belirten Yetkin, vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını isteyerek, özellikle çocukların bu konularda uyarılması ve pis sularda yüzmelerine mani olunması önerisinde bulundu.
             Bu arada kentte çok sayıda sulama kanalına serinlemek için giren çocukların bulunduğu gözlenirken, bazı yerlerde "Suya girmek tehlikeli ve yasaktır" uyarılarına rağmen çocukların kanallara girmeye devam ettiği gözlendi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.