Yüz Bir Yaşındaki Lale Zor "Yaşamak Güzel Şey"Dedi

Tarih : 2011-06-29 / Kategori : Genel Haber

Yüz Bir Yaşındaki Lale Zor

            Iğdır merkeze bağlı Enginalan köyünde oturan Lale Zor(101) isimli kadın “yaşamak güzel şey, eskiden toprak evlerde yaşıyorduk, şimdiyse betondan yapılmış evde evin içinde suyu tuvaleti var eskiden bunlar yoktu dışarıdaydı. 

            O zaman yaşamak zordu şimdi ise çok kolay ve güzel“ dedi.   Iğdır’ın en yaşlı kadını olan Lale Zor kimlikte 102 yaşında ama yakınları ve çocukları 110 yaşında olduğunu söylüyorlar. Biraz zor konuşan Lale Zor, çalışmak insanı sağlıklı kılıyor.Bende hep çalıştım. Bol bol yoğurt ve sebze yerdim. Şimdiye kadar yaşadım bir gözüm pek görmüyor öteki gözüm görüyor. Torunum bana ev yaptırdı bu evde kalıyorum torunlarım ve kızım bana bakıyor. Bu bölgede Ermeniler katliam yaptılar, o zaman ben daha çocuktum 7 -8 yaşlarındaydım. Annem ve babamın anlattığına göre Ermeniler insanları tandır damlarına doldurup yakmışlar öldürmüşler. Bizim köye de gelmişler. Babam ve annem kaçarak bahçeye saklanmışlar. Ermeniler yiyeceklere de el koyarak insanlardan almış hem de halkı öldürmüş” şeklinde konuştu.
            5 çocuğu 70’e yakın torunu ve torununun torunu olan Lale Zor, kendi işini kendisi görüyor ve yaklaşan ramazanlık ayında oruç tutmayı düşündüğünü de belirtiyor.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.