Minare Ustası Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Tarih : 2011-06-30 / Kategori : Genel Haber

Minare Ustası Görenleri Şaşkına Çeviriyor

           Iğdır’da Merkez caminin minaresinin çevre düzenlemesini yapan Abdulkerim Usta’yı  gören vatandaşlar  şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

           Ekmek parası için minarelerin onarımını  yapan Abdulkerim Usta,  73 metre yükseklikte emniyet  kemeri takmadan 35 cm Kalas üzerinde bakım ve onarım yapıyor.
               Metrelerce yükseklikte, emniyet kemeri olmadan çalışmasına rağmen hiç korkmadan işini yaptığını anlatan Abdulkerim Usta  ailesi "Yükseklik bizleri  korkutmuyor.  Alan kare olduğu için emniyet kemeriyle  çalışmamız çok zor oluyor. Kemerle çalışırsam ayağıma takılma ihtimalim yüksek bunun için kemersiz çalışıyoruz. 96’dan beri bu işi yapıyoruz. Şimdiye kadar 200’ün üzerinde minare yaptık. Bu işte ailece çalışıyoruz.  Ali Usta, Yusuf Usta, Ahmet Usta amca yeğen olarak çalışıyoruz.
            Kendimizi Allah'a emanet edip, merdivene çıkıp minareyi bitirmeye çalışıyoruz. İkinci minarenin ise  bitmek üzere olduğunu diğer iki minareyi ise 1 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz.” dedi.
Birçok kişinin bakmaya dahi cesaret edemediği minarelere çıkarak onarım işi yapan Usta ailesi  ölümle burun buruna çalışıyor ve   minare onarım işlerinden büyük haz duyuyorlar.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası