Iğdır Türk Eğitim Sen İl Başkanlığından Atamalara Tepki

Tarih : 2011-07-01 / Kategori : Genel Haber

Türk Eğitim Sen il başkanı Zekeriya Düşünceli, Iğdır’da yeni açılan iki lise için haksız atama yapıldığını iddia etti.

           Düşünceli, yaptığı yazılı açıklamada “Iğdır’da yeni hizmete açılan Anadolu Ticaret ve Turizm lisesi  Kurucu Müdürlüğüne Sefer Özsular, yine yeni açılan Anadolu Güzel Sanatlar lisesi Kurucu müdürlüğüne Reşat Sinci adlı öğretmenlerin gizli ve hızlı bir şekilde ataması yapılmıştır. Bu atamalar yapılmadan önce bu okulların kurucu müdürlüğü için duyuru yapılmamış, nede kariyer liyakat uygulanmamıştır. Yapılan atamalar tamamen etnik kimliğe dayalı olup bu atamaların arkasındaki şahısları şiddetle kınıyoruz. Bu belli bir kesime hizmet için yapılan atamalar Iğdır‘da Eğitimciler arasında huzursuzluk  yaratmıştır.” dedi.
             Düşünceli, ”Bu iki liseye kurucu müdür atamasının Valilikçe yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini. Bu atamanın bu işe layık diğer idareci ve öğretmenler arasında huzursuzluk yarattığını da sözlerine ekledi.

 

Facebook Beğenenler

  1. ığdır 2011-07-01 10:50:29

    Bu iki okul da meslek lisesi ve yani okul iadrecielrnin de bence mesleki olması gerekir.r ancak şu an mevcut Kız meslek lisesinin de adı meslek lisesi ancak atanan idareciler içinde bir tane meslek öğretmeni yok. Zaten bu okullar da normal dersler fromalite işleniyor. Çünku üniversiteye giriş istatistikelri belli.En azından mesleki olarak çocuklarımıza bir şeyler verelim.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.