Yüzme Bilmeyen Çoban Boğuldu

Tarih : 2011-07-01 / Kategori : Genel Haber

Yüzme Bilmeyen Çoban Boğuldu

HAVALARIN YENİDEN ISINMASIYLA PİS SULARDA YIKANIYORLAR

              Iğdır’da yüzme bilmeyen 18 yaşındaki Zeki Kelba, serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında kayboldu.
Iğdır Merkez İlçeye Bağlı Bayraktutan Köyünde çobanlık yapan 18 yaşındaki Zeki Kelba, saat 11.00 sıralarında  serinlemek amacıyla arkadaşlarının girme demesine rağmen DSİ ‘ye ait ana iletişim kanalında boğularak kayboldu.
Ermenistan sınırına sıfır noktada meydana gelen boğulma olayı üzerine olay yerine gelen Jandarma, Sivil savunma, sağlık, sulama birliği ve köylüler ortak çalışma başlattılar. Oluşan ekipler  cesedi bulma çalışması sürerken, aynı yerde çobanlık yapan arkadaşları Emrah Çelik, Ercan Aybinali arkadaşlarına son bakışı oldu..
Gözleri önünde arkadaşlarının boğulduğunu ve ölenin küçük kardeşi Remzi Kelba(17 )’nın, ihbarları üzerine suların kesilmesi ile bütün ovada arama çalışması sürdürülüyor.
Görgütanığı olan boğulan Çobanın Kardeşi, Remzi Kelba, “girme abi dedim ve benimle birlikte Emrah Abi arkadaşımız, Ercan Aybinali, dediysek de mani olamadık ama suda çırpınırken sopa uzattık tutamadı kanal derin ve genişti kayboldu.
             55 yaşındaki İsmail Aver, bu tür olayları her yıl yaşıyoruz. Devlet bu kanallara bir çare olarak tel örgü çeksin yoksa çok mal ve can kaybı yaşanacaktır” dedi.
HAVALARIN YENİDEN ISINMASIYLA  PİS     SULARDA     YIKANIYORLAR
Doğu Anadolu Bölgesinin   Çukur ovası Iğdır da havaların yeniden ısınmasıyla birlikte  sıcaktan bunalan  çocuklar  serinlemek için pis su kanallarına girerek yıkanıyorlar.
Havaların bir hafta aradan sonra yeniden  ısınması 36-38 dereceye çıkmasıyla birlikte özellikle çocuklar su kanallarına girerek yıkanmakta su kanallarının yanında güneşlenmekte ardından tekrar yıkanmaktadırlar. Bu çocuklar  şort ve külotlarıyla girip yıkanmaktalar.                                       
Çocukların  pis sularda yıkanmasıyla ilgili olarak. açıklama yapan aile hekimi  Doktor Mehmet Kum "bu su kanalları mikrop ve hastalık saçmaktadırlar çünkü her türlü atık madde suyun      içinde   var, aileler çocuklarının bu kanallarda yıkanmasına müsaade etmemelidirler. Özellikler gözlerde kapacağı mikrop büyük tehlike arz etmektedirler" dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.