Iğdır'da Sulama Suyu Sıkıntısı

Tarih : 2011-07-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Sulama Suyu Sıkıntısı

Iğdır’da su sıkıntısı çeken çiftçiler Kanalizasyon atıkları ile  tarlalarını sulamaya başladı.

              Iğdır’da su sıkıntısı çeken çiftçiler ürünlerinin kurumaması için tek çareyi Iğdır’ın lağım suyunun aktığı tahliye kanalından tarlaları sulamaya başladı. Melekli beldesi çiftçilerden Muzaffer Akaras, ”Mısır tarlalarımız susuzluktan kurudu ürünlerimizi sulayamadık, ürünlerimiz tarlada kurudu. Yetkililer sesimizi duymuyor. Su kanalları boş, akmıyor, tarlaları sulayacak suyumuz olmadığından bizde tek çareyi bazı yerlerde sondaj vurarak su çıkarmaya çalışıyoruz. Sondaj olmayan yerlere ise Şehrin kanalizasyonundan akan tahliye kanallarından sulamaya başladık. Başka çaremiz yok ya mısırlar kuruyacak zarar edeceyiz ya da kanalizasyon suyu ile tarlayı sulayacağız.      
Yetkililerin bir an önce bu duruma bir çözüm bulmalarını bekliyoruz.” dedi.
Öte yandan havaların aniden ısınmasıyla birlikte çiftçilerde su telaşı başladığını belirten Yeşil Iğdır Sulama Birliği Başkanı Kürşat Karabacak, Yeşil Iğdır Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada ”Suyumuz bol her yere veriyoruz sıkıntı diye bir şey yok. Havalar ısınınca herkes birden tarlasını sulamak isteyince bir kargaşa çıktı. Sırayla herkese su veriyoruz.
Melekli beldesinde çiftçimiz Muzaffer Akaras 36 dönüme mısır ektiğini beyan etmiştir. Ona göre suyu verilmiştir. Şimdiyse 400 dönüme mısır ektiğini söylüyor ve su istiyor. Çiftçilerimiz merak etmesin Arpaçay barajından da takviye su aldık. Su sıkıntısı söz konusu değil. Herkes tarlasını sulayacak yeter ki sıraya uyulsun.” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. ismail 2011-07-03 08:42:32

    Iğdırımızda müdürüyle mühendis ve teknik elemanlarıyla güçlü bir DSİ müdürlüğümüz var. Tabi araziye çıkıp gerçekleri görme zahmetine katlanırsalar.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.