Iğdır Valiliğinin Hazırladığı "Kimse Sahipsiz Değildir"Projesi Devam Ediyor

Tarih : 2011-07-12 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Valiliğinin Hazırladığı

Iğdır Valiliği tarafından hazırlanan “Kimse Sahipsiz Değildir” projesi  devam ediyor.

           Iğdır valisi Amir Çiçek  yaptığı açıklamada “ Valilik olarak hazırladığımız “Kimse Sahipsiz Değildir” projesi bir çok Iğdırlıya umut oldu.  Bu proje ile Iğdır Valiliği olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kayıtlı olan yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik olarak hizmet vermek amaçlanmıştır.
          Şimdiye kadar zor durumda olan 100’den fazla aile ziyaret edilerek sorunları çözülmüştür.” dedi.
Proje hakkında bilgi veren Vali Çiçek; “Iğdır Valiliği kendisine müracaat yapıldığı takdirde yardım yapan bir kuruluş değil, muhtaç vatandaşın müracaatını beklemeden onların ihtiyaçlarını tespit eden ve gerekli yardımı yapan; vatandaşını yaşam koşulları içinde yerinde ziyaret eden; vatandaşa sahipsiz olmadığını ve devletin şefkati ile sıcaklığını hissettiren bir çalışma sistemini ilke olarak benimseyen bir kuruluştur.
          Bu ilkeler aynı zamanda Valilik Makamımızın temel çalışma ilkeleridir.Sosyal adaleti pekiştirmek ve insanların yarına umutla bakmasını sağlamak için bu projeyi 2011 yılının ilk vakıf projesi olarak başlattık. Milletimizin geçmişten bugüne taşıdığı en önemli haslet olan, yardımlaşma ve dayanışma geleneğini sürdürmek temel amacımızdır.
Devletin koruyuculuğunu ve şefkatini göstermek ve babalık duygusunu yaşatmak amacıyla değişik zamanlarda bizzat tarafımca ve haftanın en az bir günü de vali yardımcılarımızın başkanlıklarında oluşturulan iki ekiple asgari iki aile evinde ziyaret ediliyor.
           Ailelerin devletimizden beklenti ve taleplerinin neler olduğu tespit edilerek çözüm üretiliyor. Bunda da başarılı olduk. Devletin valisini karşısında gören aile mutlu oluyor. Kendine güveni artıyor” şeklinde konuştu.

Haber: Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.