Iğdır'da Evlenme Oranları Arttı

Tarih : 2011-07-13 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Evlenme Oranları Arttı

Iğdır`da evlenme oranı geçtiğimiz yılla göre arttı. Iğdır Belediyesi evlendirme Müdürlüğüne 6.5 ay içinde müracaat eden 408 çiftin nikahı, resmi kurallara göre kıyıldığı öğrenildi.

          2010 yılında 17 si yabancı uyruklu olmak üzere 708 kişinin nikah yaptırdığı Iğdır`da, bu yıl Temmuz  ayı ortası  itibarıyla 408 kişinin nikah işlemi için Iğdır Belediyesi Evlendirme Müdürlüğüne başvuru yaptığı, Eylül  Kasım ayında  nikah işlemlerinin artacağı göz önüne alınarak, yıl sonuna kadar bu rakamın 1000 i bulması beklendiği ifade edildi.
            Iğdır Belediyesi evlendirme müdürü Bülent Abak ,ramazan bayramına doğru evlenen kişilerin sayısının arttığını günlük 3-4 çiftin nikahını kıydıklarını  belirtti. Abak,  özellikle yaz aylarında nikah işlemlerinin yoğun olduğunu söyledi. Nikah kıydırmak için Iğdır Belediyesi'ne gelecek vatandaşların işlemlerinin kısa zaman içerisinde tamamlanması için yapması gereken işlemler konusunda damat ve gelin adaylarına uyarılarda bulunan Abak, evlenmek için gerekli olan ikametgah belgesi, 8'er adet fotoğraf ve nüfus kağıtlarını yanında bulundurmalarını istedi.    ÖZEL  Haber :Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.