Güçlü ve Dinamik Bir Aile Yapısı İçin Eğiticiler İşbaşında

Tarih : 2011-07-14 / Kategori : Genel Haber

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (ASAGEM), Erzurum'da çevre illerden sosyal hizmet uzmanlarının katılımıyla Aile Eğitim Programı Eğitimci Eğitimi ön toplantısını gerçekleştirdi.

             ASAGEM Genel Müdür Yardımcısı Musa Çakmak, Erzurum Valiği toplantı salonunda Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nden gelen sosyal hizmetler şube müdürü ve uzmanlarına Aile Eğitim Programı hakkında bilgi verdi. Çakmak, Aile Eğitim Programının hazırlık süreci, hazırlanma amacı, içeriği ve yöntemi hakkında sunum yaptı. Çakmak, aile eğitici adaylarının ve uygulayıcıların seçiminin önemine işaret etti.
              ASAGEM Genel Müdür Yardımcısı Çakmak, eğitici eğitimi seminerlerinin önemli sonuçlarından birinin sertifikalı eğitici yetiştirmek olduğunu açıkladıktan sonra programın hedef gruplara göre adaptasyonunun mümkün olduğunu belirtti. 250 EĞİTİCİ EĞİTİLECEK  ASAGEM Genel Müdür Yardımcısı Musa Çakmak, Türkiye'nin 7 bölgesinde Aile Eğitim Programı toplantılarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Çakmak, Erzurum'un da aralarında bulunduğu Ağrı, Artvin, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Tunceli ve Van'dan en az 250 kişinin aile eğitimi programı kapsamında eğitime tabi tutulacağını belirtti. Çakmak, "Güçlü, sorunlarını çözebilen, onurlu, yaşadığı çevreye duyarlı, ekonomik kaynaklarını verimlu kullanabilen aileler oluşturmak amacıyla ülke genelinde bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıda, Aile Eğiticilerini belirleyip, onlara 28-30 Eylül tarihleri arasında Erzurum'da eğitim vereceğiz. Hedefimiz, bu bölgeden en az 250 aile eğiticisini programa dahil etmek. " diye konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.