Iğdır'da Sebze ve Meyve Fiyatları Ucuzladı

Tarih : 2011-07-14 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Sebze ve Meyve Fiyatları Ucuzladı

Doğu Anadolu Bölgesinin sebze ve meyve ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Iğdır ve yöresinde, tarla ürünlerinin çıkmasıyla birlikte kentteki Satış noktalarında işlem gören ürünlerin fiyatı ortalama yüzde 20 oranında düştü.

            Iğdır ili ve yöresinde, tarla ürünlerinin hasadına başlanması, tüketicilerin yüzünü güldürdü diyen İl Tarım müdürü M. Nuri Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Yaz sezonunun başlaması ve Iğdır ürününün pazara girmesiyle Iğdır İlinde sebze ve meyve fiyatları ucuzladığını belirtti.
              Satış Noktalarında Iğdır domatesinin kilosu  1 TL, 15 kg kasa ise 7- 10 TL yerli Karpuz 30- 50 kuruş,  kavun ise 80 kuruşa  kilosunun işlem gördüğünü hatırlatan İl Tarım Müdürü M. Nuri Turan, sebze ve meyve fiyatlarındaki düşüşün önümüzdeki günlerde devam edeceğini bildirdi.
                Üretici H. İbrahim Mert‘de “Ana yol kenarına kurduğum tezgahta kendi ürünümü ucuz fiyatla tüketiciye satıyorum.Tüketici ucuz diye burayı tercih ediyor. Iğdır ve yöresinde yerli ürünün piyasaya çıkmasıyla ucuzluk başladı. Ürün aynı anda çıkınca fiyatlarda ucuzladı. Bir ay sonra domatesin kasası 3 TL kadar inecek ” dedi.
Birçok üründe fiyatların geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de iniş çıkışlar yaşadığını belirten Üretici Mert, "Rekor kayısının. Yıllardır Iğdır İlinde üreticilik yapıyorum kayısı bu yıl altın yılını yaşadı. Iğdır Kaysısı bu yıl 2 TL altına düşmedi. Çiftçinin yüzü güldü. Iğdır’da çiftçinin para kazanması için bir an evvel üretici birliği kurulması gerekli” şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.