Iğdır Kamuoyuna

Tarih : 2011-07-19 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Kamuoyuna

Iğdır Üniversitesi  Rektörü’nü  platform olarak içi boş haberlerle basından takip ediyoruz. 

           Yerel basında gözükmeyi de çok seviyor olsa gerek, her hafta gazetelerde görüyoruz.  Birkaç ay önce de Ermenistan kapısı açılabilir, Ermenistan’dan  öğretim görevlisi alabiliriz demiş tepkimizi çekmişti.  Iğdır halkından kopuk olan rektörün  şimdi de Yeşil Iğdır Gazetesini rektörlük binasına girişini yasakladığını  öğrenmiş bulunuyoruz.
              Bu anti demokratik tutumunu yadırgıyoruz.  Böyle bir yetkisinin olmadığını halkımızla paylaşıyoruz.         Üniversite halkındır. Kendi özel mülkü değildir.Özel mülkü gibi davranamayacağını hatırlatmak istiyoruz.Üniversiteler bilimsel çalışmalarıyla haber olmalıdır. Bizler sayın Rektör’ün bu tutumunu  üniversite personelinin haber alma özgürlüğüne karşı bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Bilim yuvasına uygun bir davranış olmadığını kendisine hatırlatıyoruz.  Bir gazete elbette haber yapacaktır. Elbette eleştirecektir. Eleştirilmeyen kişiler ve kurumlar gelişmez. Basını özgür ve güçlü olmalı ki gelişelim. Basına en başta üniversitemizin  sahip çıkması gerekirken, bu  anti demokratik tutumu kınıyoruz. Basından takip ettiğimiz kadarı ile  üniversite de en alttan, üst yönetime kadar Iğdır’lının az olması ve üniversite ihtiyaçlarının başka illerden karşılanmasını  açıklamanızı bekliyoruz.  Bundan sonra bilimsel çalışmalarınızla haber olmanızı bekliyoruz. 
Yetmiş dördüncü olmayı bile çok büyük başarıymış gibi gazetelere haber servisi yapmanızı değil, bilimsel çalışmalarınızla haber olmanızı bekliyoruz.
POZİTİF DÜŞÜNCE PLATFORMU

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.