Iğdır'da Sodes Projesi Kapsamında İşleyen Kadın Projesini Tamamlayanlara Sertifika verildi

Tarih : 2011-07-23 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Sodes Projesi Kapsamında İşleyen Kadın Projesini Tamamlayanlara Sertifika verildi

       Iğdır Valiliği koordinasyonunda Türk Anneler Derneği Iğdır şubesi tarafından Devlet Planlama teşkilatı tarafından desteklenen SODES projesi kapsamında hazırlanan ‘işleyen kadınlar projesi’  birinci gurup kursu sona erdi.

            Karasu iş merkezindeki Dernek binasında düzenlenen  sergi ve sertifika töreninde konuşan Iğdır  Valisi Amir Çiçek, ”Türk Anneler derneğini kutluyorum. Bu kursu açarak bayanlarımızı bir meslek sahibi yapmıştır. Yapılan ürünlerin hepsi el emeği göz nuru işler. Devlet olarak kadınlarımızın bir meslek sahibi olması için çalışıyoruz. Burayı bitiren kursiyerlerimiz kendilerine bir iş yeri de açabilir. Bizler destek  oluruz. Yeter ki sizler girişimci olun  bir şeyler yapın“ dedi. Türk Anneler derneği Iğdır şube başkanı Aylin Akar’da, ”Sodes projesi kapsamında kadınlarımıza yönelik olarak 4 dalda kurs açtık kurslara artık benimde bir işim olsun diyen 18-65 yaş arası bayanlar katıldı.Bu kurslara devam eden kadınlarımız 6 ay boyunca meslek öğrendi  ardından sertifika alarak kendi işlerini kurup kredi alabilecekler.” şeklinde konuştu.
           Şeker Bilen ve Hayrunisa Bakkıran tarafından yürütülen proje kapsamında elde ve makine da Türk işlemeleri, Giyim kursu, Girişimcilik satış uzmanlığı,  Bilgisayar işletmeciliği kurslarının her birine 15 bayan kursiyer katıldı.
108 bin TL ödenekli  6    ay süreli kurs sonucunda  kursiyerler Milli eğitim onaylı sertifika alarak meslek sahibi oldular, iş kurmak isteyen bayanlar  mikro krediden faydalanacaklar.
            60 bayan 6 ay süreli kurslara katılarak meslek öğrendiler girişimci işleyen kadın ünvanını aldılar.Sergi açılışına ve sertifika törenine Vali yardımcısı Hacı Uzkuç, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ve davetliler katıldı.

 

Facebook Beğenenler

  1. isa akkaya 2011-12-24 17:46:23

    Yukarıda haberde sertifakalar verildi diye yazıyor fakat ortada sertifika falan yok kursiyerlere vaadedilen bir miktar üçret de ortada yok.muhatap yok ilgilenen de yok.yani sodesin başarısı değil FİYASKOSU

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.