MHP İl Başkanı Cahit Erol"Beni Hayal Kırıklığına Uğrattınız Sayın Rektör'üm"

Tarih : 2011-07-25 / Kategori : Genel Haber

MHP İl Başkanı Cahit Erol

       MHP İl Başkanı Cahit Erol, gazetemiz ile Rektör arasında ki haberler nedeniyle yaptığı açıklamada: “Iğdır Üniversitesi  Rektörü İbrahim Hakkı Yılmaz’ın tutum ve davranışları beni hayal kırıklığına uğrattı.” dedi.

         Erol: ”Sayın Rektöre, Cabbar beyle  bir araya gelelim bu meseleyi çözelim teklifime olumlu bakmış ardından basın açıklaması yaparak bütün uzlaşı kapılarını kapatmıştır. Bundan dolayı da ben hayal kırıklığına uğrayarak bu konunun kamuoyu tarafından iyi bilinmesi açısından bu açıklamayı yapmayı kendime bir vazife bildim” dedi.
MHP il Başkanı Cahit Erol, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ”Sürtüşmeler ortadan kalksın diye Rektör beyi ziyarete gittim, sohbet ettik olumlu izlenimle ayrıldım.
Yeşil Iğdır gazetesi  ile Rektörü bir araya getirme  kararı almıştık. Fakat  22.07.2011 Tarihli Yeşil Iğdır Gazetesin de, IĞDIR ÜNİVERSİTESİNİN KAMUOYUNU YANILTMAYA ÇALIŞTIĞI yazısının sonunda, şahsım ve kurumsal kimliğimizi ilgilendiren yazıdan dolayı kamuoyu bana şöyle sorular sormaya başladı “Siz Rektörlüğe gitmişsiniz, Rektörle görüşmüşsünüz, neden Rektör konuşmaya gelmeden önce basın bildirisi yayınlamış, yoksa  Rektör beyin aklı başkalarının elindemidir ki geleceğim dediği randevuyu kendisi provoke  ediyor.
Bende kamuoyuna cevaben gidin bu suali Rektör beyin kendisine sorun derken mecburen kamuoyunu bilgilendirmek için şu Basın Bildirisi’ni yayınlıyorum.       ”Benim Rektör beye gidişimin sebebi   17 Aralık 2010 Tarihinden İtibaren Ermeni Dil ve Edebiyatı konulu yazı ve akabinde tartışmalara dönüşen haber ve yazılardır.

Halk içerisindeki tepkileri uzun müddet gözlemleyerek takip ettik fakat bir türlü dinmek bilmeyen basın açıklamaları beni de bir Iğdırlı olarak önce Rektör beyle bir görüşelim bakalım nedir bu hal ve hareket 20.07.2011 günü Sayın Rektörümü ziyaret ettim. 1 saat 20 dk. sohbet  ettik.  
Ticaret odası başkanımızın basın açıklamasını kendilerine anlattım Iğdır’da inşaatı devam eden Iğdır üniversitesinin Iğdır esnafına hiçbir fayda getirmediğini Kamil  Aslan beyin yazısıyla açıklarken Yeşil Iğdır Gazetesinin Sahibi Sayın Cabbar Şıktaş beyinde aynı konulara ağırlık vermesini beyan ettim ve daha sonra elimdeki 3 tane  Yeşil Iğdır Gazetesini kendilerine göstererek sayın rektörüm dedim siz Yeşil Iğdır Gazetesinin Üniversiteye girmesini yasaklamışsınız, bana aynen şöyle söyledi hayır ben odama girmesini yasakladım. Bende cevaben işte odanıza getirdim alın okuyun YEŞİL IĞDIR GAZETESİ Şıktaşların değil 57 Yıla aşkın Iğdır’ın ağzı, dili olmuştur, bu gazete ve bununla  beraber diğer gazetelerimiz toplumumuzun manevi  benliğidir bunu kimse yasaklayamaz, yasaklaması da mümkün değildir. Rektörümüzde benim söylemlerim yanlış anlaşılmış ben öyle bişey demedim Cabbar bey’e yanlış aktarmışlar.” dedi...
Ben bu ara kendilerine şu öneriyi  getirdim “Sayın rektörüm bugün benim MİSAFİRİM OLUN CABBAR BEYİ DE SESLEYEYİM AKŞAM BERABER YEMEK YİYELİM VE BU MESELEYE BİR ÇÖZÜM GETİREREK MEMLEKETİMİZİN YARARINA OLMAYAN ŞEYLERİ ORTADAN KALDIRALIM DEDİM BANA ŞÖYLE SÖYLEDİ “BEN BASIN AÇIKLAMASI YAZMIŞIM ONU YAYINLAYACAĞIM... BENDE SÖYLEDİM Kİ O YAZIYI YAYINLAMA BERABER KONUŞUN YANLIŞ ANLAŞILMALAR ORTADAN KALKSIN DİYİNCE, BANA TAMAM DOĞRUDUR DEDİ.. VE BEN REKTÖR BEYDEN AYRILDIM CABBAR BEY’İ ARADIM CABBAR BEY BANA BAŞIM ÜSTÜNE AKŞAM KONUŞURUZ  DEDİ.
SAAT 15:00 ‘DE TEKRAR CABBAR BEY BENİ ARADI DEDİ Kİ, REKTÖRÜMÜZ BASIN AÇIKLAMASI YAPMIŞ BENİM CEVAP HAKKIM DOĞDU RANDEVUYU İPTAL EDELİM ÖZÜR DİLERİM” DEDİ
VE BEN KONUŞACAK SÖZ BULAMADIM ÇÜNKİ REKTÖR BEY BENİ ÇOOK YANILTMIŞTI O ANDA AKLIMDAN ODADA KONUŞTUKLARIMIZLA İBRAHİM HAKKI BEY’İN İCRAATI’NIN BİRBİRİNİ TUTMAMASI (2) YIL ÖNCE BANA BİRŞEY SÖYLEMİŞTİ, YOKSA SAYIN REKTÖRÜM YİNE AYNI ELLERMİ BIRAKMIYOR? SİZ ŞU NECİP IĞDIR HALKIY’LA MÜŞTEREK HAREKET EDESİNİZ. BEN BUNU SİZİNLE PAYLAŞTIĞIM İÇİN YAZIYA DÖKMEKTE BİR MAHSUR GÖRMÜYORUM.
SAYIN REKTÖRÜM 128 TANE AKADEMİK PERSONEL VAR ZANNEDERSEM BUNUN 10 TANESİ IĞDIR’LI DIR BUNLARDA Üniversite kurulmadan önce meslek yüksek okulu var iken alınan personeldir. Bunların 2’si ise Üniversite kurulduktan sonra naklen gelen kardeşlerimizdir. 1 Tane Üniversite kurulduktan sonra hangi  zümreden olursa olsun Iğdır’lı yı aldınızmı? İdari personel ise 102 tane’dir. Bunun ne kadarı Iğdır’lıdır? Şimdi buradan baktığımızda Iğdır Ticaret Odası Başkanımız haksız mıdır? YEŞİL IĞDIR CAMİASI BU HASSASİYET ÜZERİNDE VERDİĞİ MÜCADELEDE HAKSIZMIDIR? Ben sizinle görüştükten sonra yapmış bulunduğunuz hareket kendi vicdanınıza göre şıkmıdır? Artık bu yanlışlardan vaz geçin kimseden özür beklemeyin isterseniz kimseden de özür dilemeyin çünkü  ihtiyaçta yoktur, yalnız  sizin bu şerefli görevi yapmanıza engel olanlar yarın size hiç sahip çıkmayacaklar sizin iyi bir insan olduğunuzu biliyorum kimsiniz, nerelisiniz, evveliniz neydi şimdi hangi düşüncelerdesiniz sizi çok iyi biliyorum, lütfen Iğdır halkıyla beraber olun burada ebedi değilsiniz bu memleketin insanlarını sevin, onların ekmeğiyle oynamayın, zaten  bir gün buradan gideceksiniz fakat iyi bir isminiz kalsın amma istemezseniz onuda siz bilirsiniz  KAMOYUNA SAYGILARIMLA. DUYURULUR

 

Facebook Beğenenler

  1. gökhan 2012-08-07 13:25:43

    ne güzel söylemiş amcam bende matematik öğretmeniyim niye bizler boşta geziyoruz diğer memleketlerde o bölgenin adamından başka kimseyi almıyorlar sayın rektörüm siz gidicisiniz biz kalıcıyız cahit erol ve cabbar şıktaş ığdırımızın değer verdiği ve saydığı kişiler birlikte hareket etmezseniz kendiniz zarar edersiniz

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.