Vali Amir Ççiçek Şehit Ailesini Yanlız Bırakmadı

Tarih : 2011-07-26 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Ççiçek Şehit Ailesini Yanlız Bırakmadı

          2002 Yılında Tunceli’de şehit olan Piyade Er Ertaş ASLAN’nın ölüm yıldönümü münasebetiyle, ailesi tarafından okutulan mevlide katılan Vali Çiçek, şehit ailesini bu acılı gününde yalnız bırakmadı. 

            Tuzluca İlçemize bağlı Hamurkesen Köyünde okutulan mevlide; İlçe Kaymakamı,  İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek, terörü bir kez daha kınayarak, hiç kimsenin kardeş kavgası tuzağına düşmemesi için çağrıda bulundu. “Bu ülke topraklarında yaşayan, Türkü, Kürdü, Azerisi, Lazı, Çerkezi kısacası herkes birbiri ile kardeşçe, ve dostça geçinmektedir, ancak kasıtlı olarak bizi birbirimize düşürmeye ve huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar, lütfen kimse bu tuzaklara düşmesin. “ dedi.      Sözlerine devam eden Vali Çiçek, askerliğin toplumdaki önemine vurgu ederek, “ anne ve babalar evlatlarını askere göndermenin haklı gururunu yaşıyorken, böyle müessif olaylar hepimizi derin etkilemektedir. Şehitlerimizin arkasında bırakarak bizlere emanet etmiş oldukları ailelerin acılarını bizlerde yüreğimizde hissediyor ve onların kederlerini paylaşıyoruz. Şehitlik mertebesi çok kutsaldır ve vatanın kutsallığı da işte bu dökülen şehit kanlarından gelmektedir. Bugün burada başta Piyade Er Ertaş ASLAN başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dilerken, gazilerimizi de unutmayarak onlara da sağlık temenni ederek, bir kez daha minnettarlığımızı sunuyoruz.” dedi 
Okunan mevlidin ardından, ASLAN ailesi tarafından yemek ikramı yapıldıktan sonra, şehidin mezarı ziyaret edilerek dualar okundu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.