Engeliler Arkadaşları İçin Kapak Topluyorlar

Tarih : 2011-07-26 / Kategori : Genel Haber

Engeliler Arkadaşları İçin Kapak Topluyorlar

Iğdır’da Yeşil Iğdır Engeliler spor kulübü Başkan ve üyeleri ile birlikte arkadaşlarına umut olmak için sokak sokak gezerek kapak topluyorlar.

         Özel Haber : Ali ŞIKTAŞ Yeşil Iğdır Engeliler spor kulübü başkanı Garip Samançi, ”Ege Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünün “Engelliler İçin Kapak” toplama kampanyası başlattığını öğrendik.  Yeşil Iğdır Engeliler spor kulübü olarak bizde engelli arkadaşlarımız için kapak toplamaya karar verdik çünkü dışarı çıkmak isteyen Iğdır genelinde 1500 engelli vatandaş bulunmaktadır bunların 600 tanesi ortopedik engellidir. Topladığımız 250 kg kapağı bir engelli arkadaşımıza tekerlekli sandalye almak için gönderdik şimdi ise iki arkadaşımıza tekerlekli sandalye almak için topluyoruz.
            Bizlere bu konuda yardımcı olan Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü birimlerine, Okullarımıza, Iğdır valiliğine bağlı bayındırlık müdürlüğü, Tarım Reformu’na, vatandaşlara, engelli arkadaşlarımızın ve yakınlarının katkılarıyla toplamaya devam ediyoruz. Bizlere destek verenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.
             Garip Samançi, duyarlı vatandaşlarımız topladıkları kapakları dernek binamıza getirerek verebilirler” şeklinde konuştu.  
Yeşil Iğdır Engeliler spor kulübü başkan Yardımcısı Hakan Abakay‘da ”Akşamları yollarda bulunan kapakları topluyoruz. Amacımız engelli kardeşlerimizi dışarı çıkartarak topluma kazandırmak. İç dünyaya kapalı olmamaları, dışarıya çıkarak gezme imkanı bulmaları için engelli arkadaşlarımızla kapak topluyoruz. Kapak toplamaya herkesin katkı sunmasını istiyoruz umuyoruz ki duyarlı vatandaşlarda kapak toplayarak bizlere destek çıkacaklar.” dedi.
            Toplanan pet şişe kapakları ile tekerlekli sandalye alınacağını belirten görme engelli Nusret Açık, Duyarlı vatandaşlarında Engellilere bir katkısının olmasını istiyoruz. Herkes bu konuda üzerine düşen görevi yapmalıdır” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.