Güreş Birincileri, Iğdır'da Güreş Eğitim Merkezi Açılmasını İstedi

Tarih : 2011-07-27 / Kategori : Genel Haber

Güreş Birincileri, Iğdır'da Güreş Eğitim Merkezi Açılmasını İstedi

        Iğdır’lı İkram Kaman  ve Cumali Budanur  güreşi çok sevdiklerini  ilgileri olduğunu belirterek Iğdır Merkezi’nde güreş eğitim merkezinin açılmasını Iğdır’da bir güreş klübünün olmasını istediler.

           Iğdır Yüzbaşılar köyünden İkram Kaman, “Iğdır’lı  bir çok güreşçi Türkiye genelinde madalyalar ve dereceler almışlar. Biz de güreş sporuna hevesli öğrencileriz.
Dileğimiz  Iğdır’da güreş gibi spor dallarının eğitim kurslarının  açılmasıdır. Çünkü bizim gibi bir çok genç spor yapmaya heves ediyor biz bu imkanı bulamadığımız için Iğdır yerine Karsta güreşmeye devam ediyoruz.“ dedi.
              (85) Kg İkram Kaman, “Geçen yıl Türkiye birincisi bu yılda Türkiye üçüncüsü, Yıldızlarda Uluslararası Asya şampiyonluğunda 3.cü oldum, Kars adına milli takıma girdim seneye Avrupa şampiyonasına ve Dünya şampiyonluğuna  katılacağım. Şimdiye kadar 6 Belge, 6 Altın madalya 4 Gümüş, 4 Bronz madalya aldım.” dedi.
Iğdır Karakoyunlu İlçesi Taşburun Beldesinden (66) Kg Cumali Budanur, ise  “Yıldızlar kategorisinde Asya 2. cisi, iki yıl peş peşe  69 Kg  Türkiye Üçüncüsü, Bu yıl Türkiye 5. incisi oldum, Lig şampiyonasında 3.cü oldum. Şimdiye kadar 4 Belge, 8 Madalya, 7 Altın, 1 Gümüş, 2 Bronz madalya aldım.  Amacımız Iğdır’lı olarak Iğdır adına  güreşmek Iğdır’ın adını duyurmak olduğunu” belirtti.        
               Budanur, “Bizi destekleyerek bu seviyeye getiren bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. cumhur kurt 2011-07-27 06:19:11

    gerçekten bu sporcularımıza sahip çıkılması gerek ,Allah başarılarını daim etsin tebrik ederim ikisinide.

  2. muhammed şan 2011-07-28 14:34:22

    yiğenim seni yaratana kurban kocum benim dünya birinciliği daha cok yakışır sana olacakta inş

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.