Iğdır Şehir Merkezinde Çekirgeler Uçuşuyor

Tarih : 2011-07-27 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Şehir Merkezinde Çekirgeler Uçuşuyor

Iğdır şehir merkezinde nerden geldiği belli olmayan çekirgeler uçuşmaya başladı.

           İl Tarım Müdürü Mehmet Nuri Turan, çekirgelerle ilaçlı mücadele başlatacaklarını söyledi. İl Tarım Müdürü Mehmet Nuri Turan, “çekirgeler bugün ortaya çıktı. İlimizde bu sene mısır çok ekildi. Mısır ekili alanları arttığından dolayı mısır tohumunu kargalar yemesin diye çiftçiler bilinçsizce kimyasal mücadele yapıyor. Bundan dolayı da çekirgeleri yiyen kargalar ve kuşlar ölüyor.
         Bunun için çekirge sayısında artış görülmüştür. Ayrıca Hasat sonrası ve hasat döneminde biçer döverler çalışırken gürültüden sakin bir ortam arayan çekirgeler güvenli bölgelere göçerler. Bu artış ondanda kaynaklanmış olabilir.
               Bakanlığı- mızın genelgesi ile hiçbir çiftçi reçetesiz kimyasal ilaç alamıyor. Bunu sıkı denetliyoruz. Şu anda Nerden geldiklerini araştırıyoruz. Iğdır’da Yiyecek bulmak için şehir merkezine ve tarım alanlarına akın etmiş olabilirler. Arkadaşları görevlendirdim. Şu an gerekli çalışmalarımız devam ediyor” dedi.  Vatandaşlar ise çekirgelerin her yıl olduğunu, ama bu yıl aşırı derece arttığını, bunun sebebinin ise hasat zamanı olduğu için ve şehrin tarlalara yakın olduğundan dolayı geldiğini ev ve iş yerlerine girdiklerini kaldırımlarda bir çoğunun ise ezildiğini belirttiler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.