Iğdır Belediyesi Yeni Araç ve Yol Açılışını Yaptı

Tarih : 2011-07-29 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesi Yeni Araç ve Yol Açılışını Yaptı

ALINAN 12 YENİ ARAÇ HİZMETE GİRDİ

            Haber Ali ŞIKTAŞ  Iğdır belediyesi tarafından alınan 20 yeni araç ve alt yapısı tamamlanan 14 kasım mahallesi sanayi yolu açılışı törenle yapıldı.
              Açılışa Iğdır (BTP) Bağımsız milletvekili Pervin Buldan, Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk, Vali vekili Hacı Uzkuç, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan belediye başkan vekili Hüseyin Malk, “Iğdır’a hizmet için çalışıyoruz. Bu Nihat Polat, Şamil caddesi için toplam 36 bin m2 kilit parke taş düşedik, 3000 m2 yeşil alan oluşturduk. 2 yıllık süre içinde 2 si binek olmak üzere 24 araç aldık toplam 4.5 milyon ödedik. Aldığımız bu araçlar Iğdır’a hizmet veriyor. Yüksek binalara müdahale için 28 metrelik yeni bir itfaiye aracı siparişi verdik. 2 yıllık süre içinde eksiklerimiz olmuştur. Bundan dolayı Iğdır halkından özür diliyoruz. Şu anda Halfeli, Fatih mahallelerinde kaldırım yapma çalışması sürüyor bittiğinde sıcak asfalt dökeceğiz. Kadın barınma merkezi kurduk yakında hizmete girecektir. Iğdır’da dershaneler ticari amaçlı olduğu için maddi durumu iyi olmayan 400-600 arası öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti vereceğiz. ” dedi.
            Geçmiş belediyelerin hizmeti eşit bir şekilde mahallelere götürmediğine vurgu yapan Malk, “hizmet eşit gitseydi Iğdır’ın hiçbir sorunu kalmayacaktı. Hizmet gitmeyen mahallelere hizmet götürüyoruz. Onları çamurdan ve tozdan kurtarıyoruz. Iğdır’ın en büyük sorunu imar sorunudur çarpık yapılaşma var onu çözmeye çalışıyoruz. Belediye meclisi olarak çok katlı binalardaki kaçak katlara ruhsat vermek için meclisten karar aldık hem vatandaşın işi halledilecekti hem de belediyeye gelir gelecekti. Bizi İçişleri Bakanlığına şikayet ettiler, şimdi ben ve 24 belediye meclisi üyesi arkadaşım yargılanıyoruz .” şeklinde konuştu.
           Konuşmanın ardından Iğdır (BTP) Bağımsız milletvekili Pervin Buldan, Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk, Vali vekili Hacı Uzkuç kurdelayı keserek araçları hizmete soktu.

Facebook Beğenenler

  1. YASEMİN 2011-07-30 16:52:05

    SAYIN BAŞKANIMIZ IĞDIRIN 1987 YILINDAN BERİ HİZMET GÖRMEYEN BİR MAHALLE VE SOKAĞI VAR.. YILLARDIR HİZMET ALAMAYAN SOKAK MÜLK SAHİPLERİ TARAFINDAN TERK EDİLDİ, DEMİYEYİM -TERKE MECBUR EDİLDİ.ŞEHİR MERKEZİNE ÇOK YAKIN " KIŞLA MAHALLESİ KINALI SOKAK"ADETA KADERİNE TERK EDİİLMİŞ. HİÇ BİR HİZMETTEN YARRALANAMIYOR 18. MADDE DENEN KANUNLA ARSALARI ELLERİNDEN ALINIP YEŞİL ALAN VE YENİ YOLLAR AÇILMASI RİVAYET EDİLEN YERLER ÇOK AFEDERSİNİZ AMA İİNEK OTLAK YERİ OLMUŞ.. KISACA İÇLER ACISI BİR SOKAK. BAŞKANIMDAN ÖZELLİKLE O SOKAĞI GİDİP GÖRMESİNİ RİCA EDİYORUM... İNŞALLAH BU MAKİNELERİN KINALI SOKAKTADA ,İLİMİZEDE HAYIRLI HİZMETLERİ OLUR.

  2. ercan temtek 2011-08-01 13:32:31

    Tebrik ediyorum,, igdir belediye baskan vekili sayin huseyin malk ,beyi belediye anlayisini sinirsiz hizmet, ayrim yapmadan igdirin hertarafina esit hizmet anlayisindan dolayi gercekten igdirin herzaman sizin gibi igdir ve memleket sevdalilari olan baskan lara ihtiyaci var.insallah sizi istemeyenler ayrim yapmadan esit hizmetlerinizi gorup bundan sonra birazdaha adeletli davranirlar.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.