Iğdır Valisi Ağrı Dağının Yüksek Kesiminde Tırpan Çekti

Tarih : 2011-07-30 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Valisi Ağrı Dağının Yüksek Kesiminde Tırpan Çekti

Valisi Amir Çiçek, incelemelerde bulunmak üzere İl Jandarma Komutanı  ve İl Emniyet Müdürü ile birlikte Aralık İlçesine gitti.

            Dilucu Sınır Kapısında ve Gümrük Müdürlüğünde incelemeler yapan Vali Çiçek, daha sonra, İlçe sınırları içinde yer alan Ağrı Dağında hizmet vermekte olan TRT vericisini ve Yenidoğan Karakolunu da ziyaret etti.
             Ağrı  Dağının 1800-2000 rakım yüksekliğindeki incelemelerini tamamlayan Vali Çiçek, dönüş yolunda yolunu keserek, sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlara aynı sevgi duyguları ile karşılık vermek üzere aracından inerek, onlarla sohbet etti.
Ağrı  Dağının bu yüksek rakımlarında yaylacılık yapan vatandaşlarla bir yandan sohbet eden Çiçek, bir yandan da tırpanla ot biçmelerini izledi.
Sohbet esnasında bir vatandaşımızın  Vali Çiçek’e “Bir Valinin bu tarım hayatını bilemeyeceğini” ifade etmesi üzerine Vali Çiçek; kendinin de köyde yetiştiğini ve böyle yerlerde çok çalıştığını ifade ederek, “okumanın yeri ve mekanı yoktur. İşte size kendi hayatımı örnek gösteriyorum, bende tarlalarda çok çalıştım ama derslerimi de ihmal etmedim hem çalışıp hem okudum ve bugün bir ‘Vali’ olarak sizlere hizmet etmekteyim. Sizlerinde evlatları okuyup, vali, kaymakam, doktor, avukat, savcı, öğretmen ve bir mühendis olabilir. Yeter ki onlara okuma imkanı sağlayın sizlerden isteğim çocuklarınızı okula göndermeniz ve eğitim fırsatı sağlamanız. Devletimizin bu yöndeki maddi ve manevi imkanları da oldukça geniş, çocuklarınızı bundan mahrum etmeyin” dedi. Daha sonra tırpanı eline alan Çiçek, yaylacılarla birlikte ot bitçi.
Aralık Kaymakamı Fatih Çiçekli de; kendisinin de bir köylü  çocuğu olduğunu ama ailesinin kendisine okuma imkanı sağladığını ve bugün bir kaymakam olarak ülkesine hizmet ettiğini ifade etti.
               Daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler ve kitap veren Vali Çiçek, yaylacılarla vedalaşarak Ağrı Dağından ayrıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.