Kırıkkale Gençlik Gurubu Iğdır Gezisinde Yöresel Düğünde Doyasıya Eğlendiler

Tarih : 2011-07-30 / Kategori : Genel Haber

Kırıkkale Gençlik Gurubu Iğdır Gezisinde Yöresel Düğünde Doyasıya Eğlendiler

          Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığının Faaliyet Programında yer alan “Değişim Projesi” kapsamında Iğdır’a gelen bir grup Kırıkkale Gençlik Merkezi üyesi gençler Iğdır’da düzenlenen gezi kapsamında Yöresel Kına ve Düğüne katıldılar.

                Kırıkkaleli Gençlik gurubu Erhan ve Özge Bagane’nin düğününde doyasıya eğlenerek Azeri oyunu ve Ankara misketi oynadılar.
Düğün sonunda Gelin ve Damadı tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kırıkkale Gençlik Gurup Başkanı Ali Bütün,  Iğdır Gençlik Merkezi üyeleri de 01-05 Temmuz 2011 tarihleri arasında Kırıkkale’yi ziyaret etmişlerdi.
Bizler arkadaşlarımıza Kırıkkaleyi gezdirdik Bu gezi sonrasında bizlerde  Iğdır’ı gezme imkanı bulduk. Yürütülmekte olan bu proje vesilesiyle Ülkemizin dört bir yanındaki gençler birbirleri ile tanışma ve kaynaşma fırsatını  yakaladık.   Bu tür geziler ufkunuzun açılmasına, kültürel çeşitlilik yaşamanızı sağladığı gibi, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirerek, güçlü bir toplum olmamızı sağlayarak bir birimizin Gelenek örf ve adetlerini öğrenmiş olduk. Şimdiye kadar hiç Azeri düğününde oynamamıştık Azeri müziği eşliğinde ilk defa oynadık Iğdır’lı kardeşlerimiz tarafından Azerbaycan oyununu da öğrenmiş olduk.
              Bu anıyı da  gittiğiniz yere götürerek arkadaşlarınızla paylaşacağız. İşte bu bir kültürel etkileşim ve eğitim vasıtasıdır.“ dedi.
Daha sonra diğer gençler, duygu ve düşüncelerini dile getirirken “Iğdır ve Doğu derken çok farklı geliyordu farklı düşüncelerimiz vardı bu gezi sonucunda doğunun çok farklı olduğunu gördük söylenenler gibi değilmiş.  Iğdır’da bulunmaktan çok mutluyuz, burada bizi ağırlayan bizlere yardım eden bilgi veren Başta Iğdır Valisi Amir Çiçek’e, Iğdır Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay’a, Iğdır Belediye Başkanına Hüseyin Malk’a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Özen’e de teşekkür ederiz.” dediler.
             Geziye Katılan Öğrenciler: İbrahim Erkol, Medine Şahin, Gülşah Karaçay, Seher Sümer, Büşra Sümer, Vildan Tuncer, Erdal Aksu, Dursun Önal, Dursun Özer, Eray Koşan, Nergiz Yurduseven, Furkan Kısım, İlyas Can İlhan, Gamze Karahan, Ayşenur Gül, Lider Ali Bütün katıldılar.

 

Facebook Beğenenler

  1. eray 2011-07-31 17:40:07

    çok güzel 1 gündü bende o grubun içindeydim ilk defa azeri oyunu oynadım herkese çok teşekkür ediyorum!

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.