Vali Amir Çiçek Iğdır Merkez Camisini Gezdi

Tarih : 2011-07-30 / Kategori : Genel Haber

 Vali Amir Çiçek Iğdır Merkez Camisini Gezdi

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Cuma Namazı Öncesi Yapımı devam eden Merkez Caminin inşaatında incelemelerde bulunarak Merkez Caminin Türkiyede ilk 10’a gireceğini belirtti.

          Yapımı tamamlanan minareye çıkan Vali Amir Çiçek, Minareden  Iğdır’ı seyretti.  Çalışmalar hakkında Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz’dan bilgi alan Vali Çiçek, Yeşil Iğdır Muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Önümüzdeki pazartesi 1 Ağustos Ramazanı Şerifin ilk günü tüm islam aleminin Ramazan orucunu sıhhatli bir şekilde geçireceğine inanıyorum.  İl Müftümüzde Vatandaşlara İmsakiye dağıttı teşekkür ediyorum. Iğdır’da ibadetlerimizin daha rahat yapılması için bu camiyi yaptırıyorlar. İl müftülüğümüz, Cami yaptırma ve yaşatma derneği ve yöneticileri bu gün ve bu günden sonrada canla başla çalışıyorlar bunun mükafatını görecekler kendilerine teşekkür ediyorum.
               Merkez Cami inşaatımız 2004 yılında yapımına başlanmış ve prestij yapan bir cami hemen hemen Türkiye’nin büyük camilerinden biri olacak gezdim ve gördüm. Türkiye’de bulunan camiler içerisinde ilk 10’a girecek bir cami olduğuna inanıyorum. Nahcivan, Ermenistan ve İran hududunda bulunan bir ilimiz’de böyle bir ibadet hanenin olması güzel bir olay bu da  geçmişten bu güne gelen  ve gelecek nesillerimiz olan gençlerimize  inançlarımızı en iyi şekilde yaşayabildiğimizin bir  göstergesi olacaktır.
             Dolaysıyla cami inşaatımızın %60’ ı bitmiş durumda görünüyor. Hala çalışmalar devam ediyor. 4 Minarenin 2 si bitti. 3.cü minarenin yapımına başlandı. Minare yüksekliği 67 metre şu an  caminin kubbesi yapılıyor ince işlere başlandı. 6 bin cemaati alacak. Edirnedeki selimiye camisinin bir örneğidir.
Bu camiye şimdiye kadar büyük paralar harcanmıştır. Derneğin bu güne kadar yapmış olduğu harcama parasal olarak 3 milyon Tl’dir. Iğdır’ın her tarafını görebilen bir özelliğe sahip bir camidir. Buradan Iğdır’lıların Ramazanı Şerifini kutlarım. Tüm Iğdır’lı vatandaşlarının Ramazanı şerifini kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
İl Müftüsü “Camimiz bittiğinde Doğu Anadolu bölgesinin en büyük bir camisi olacaktır. İnşaat devam ediyor hayır sever insanlardan yardım bekliyoruz.”
Kulaz,  “Vali Amir Çiçek’in Müftülüğümüzü ziyaret ederek Iğdır halkının Ramazan şerifi mesajını vermesi bizleri mutlu ettiğini” belirtti. Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma derneği başkanı Mehmet Yancar ise “Iğdır’lı hayır severlerin yardımını bekliyoruz. Camimiz Iğdır’a ve bölgeye yakışır bir cami olacaktır, caminin 2 yıl içerisinde bitecektir. Camimize Bağış yapmak isteyenler T.C. Ziraat Bankası  28719901-5001 1 Nolu hesaba bağış yapabilecekledir” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.