Dıngılıgül Lokantası İsmine Kavuştu

Tarih : 2011-08-01 / Kategori : Genel Haber

Dıngılıgül Lokantası İsmine Kavuştu

          Karakoyunlu İlçesinde açılan yöresel ev yemekleri yapan  lokantaya ismi Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli tarafından Dıngılıgül Lokantası olarak verildi.

             Karakoyunlu Kaymakamı Çiçekli, Karakoyunlu ilçesinde açılan ev yemekleri lokantası isimsizdi bizde lokantaya özgü bir isim bırkmaya karar verdik. Değişik tatlar denemekten hoşlanan ve özellikle Azeri yemeklerinin yer aldığı lokantanın isminin DINGILIGÜL olmasına karar verdik. 
Çiçekli, “Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’nde bulunan Dıngılıgül Lokantası Azeri yemekleri tatmak için iyi bir seçim. Bu lokantayı Azeri kökenli iki kız kardeş işletiyor. Karakoyunlu’da ev yemekleri hazırlayan tek yer. Fiyatlar çok uygun. Bu fiyatlar için yemek yemeye bile gidilebilir.” dedi.
İşletme Sahibi Sakine Polat ”Lokanta binasının küçük olmasından kaynaklanarak Azeri dilinde ‘küçük’ anlamına gelen ‘dıngılı’ ismini Kaymakamımız uygun gördüler.  Bizde Dıngılı çok sevdiğimiz  Kaymakam Hanımın isimdeki ‘gül’ kelimesini de ‘dıngılı’nın arkasına koymayı istedik.  Böylelikle lokantamızın ismi  ‘Dıngılıgül’ yani ‘küçükgül.’ ismini bırakmış olduk.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. volkan 2011-08-01 07:46:51

    XAYIRLI OLSUN SEVİNDİM GÜZEL BİR YER

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.