Yaban Hayvanları Av Sezonu 13 Ağustosta Başlayacak

Tarih : 2011-08-02 / Kategori : Genel Haber

Yaban Hayvanları Av Sezonu 13 Ağustosta Başlayacak

           Iğdır Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün, 2011-2012  yaban hayvanları av sezonunun 13  Ağustos`ta başlayacağını bildirdi.

              Tazegün, yazılı açıklamasında, İlimizde 2011-2012  Av sezonu 13 Ağustos 2011 tarihin de I. grup kuşlar  Bıldırcın ve üveyik avı IV. grup kuşlar Alakarga, küçük karga, ekinkargası, kara leşkargası, leşkargası, saksağan ve II.grup Memeliler Yaban domuzu ve çakal avı ile   başlayacağını,Bakanlığın, av ve yaban hayvanları ve yaşam ortamlarının korunması ve geliştirilmesi, av ve yaban hayatı yönetimi, avlakların kurulması, işletilmesi ve işlettirilmesi, avcılık ve av turizmi, yaban hayvanlarının üretimi ve ticaretinin düzenlenmesi, toplumun bilinçlendirilmesi ve avcıların eğitimi gibi faaliyetlerde bulunduğunu kaydetti.
                Bu kapsamda 2011-2012 yaban hayvanları av sezonunun 13 Ağustos`ta başlayacağını belirten Tazegün, bu dönemde av yapmak isteyenlerin avcılık belgesi ve avlanma izin kartlarını almaları, daha önce belgelerini alan avcıların ise belgelerini vize ettirmek zorunda olduklarını ifade etti.
                  Belgesi  olmayan ve avlanma hakkına sahip olmak isteyen avcı adaylarının, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne, Iğdır Avcılar ve Atıcılar Derneği’ne veya Halk Eğitim Merkezi’ne başvurarak kayıt yaptırıp mevzuat doğrultusunda açılacak olan kurslara katılabileceklerini de ifade eden Tazegün, ava çıkacak avcıların yivsiz tüfek ruhsatnamesi, avcılık belgesi ve avlanma kartlarını yanlarında bulundurmalarını, avlanma tarih ve limitlerine özen göstermelerini Tilki avı ve Ağrı Dağı Milli Park sınırları içerisinde avlanmanın kesinlikle yasak olduğunu söyledi
                Tazegün , “Avcılık sertifikası almaları ve yasal olarak avlanmak için belgelerini tamamladıktan sonra ava çıkmaları gerek. Ayrıca avlanma hakkı ve avlanma izin belgesi olmadan avlanacak olan avcılara 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre 2011 yılında işlenen kabahatlerde 23 TL ile 12.237,00 TL idari ve avladıkları av ve yaban hayatı hayvanı başına 60 bin ile 50 TL arası para cezası verilecek” diye konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.