Vali Amir Çiçek, "Organik Tarım Üretimine Geçeceğiz"

Tarih : 2011-08-10 / Kategori : Genel Haber

Vali Amir Çiçek,

           Iğdır valisini ziyaret Eden Organik Tarım Üreticileri Genel Müdürü Vahap Eryılmaz, ile Kars Organik Tarım Üreticileri Birliği Başkanı Güven Yıldırımtürk, Organik Tarım üretimi için ülke genelinde olduğu gibi Iğdır İlinde daha uygun çalışma olur konusu ele alındı.

            Organik Tarım Üreticileri birliği genel müdürü Vahap Eryılmaz, ülke genelinde çalışma başlattıklarını dile getirerek Organik Tarım konusunu dile getirerek açıklamalarda bulundu; üretimde kimyasal girdi kullanmadan, Yönetmeliğin izin verdiği girdiler kullanılarak, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Organik tarımın amacı; toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden,  çevre, bitki, insan ve hayvan sağlığını korumaktır. 
              Kars tahıl üreticiler birliği başkanı Güven Yıldırımtürk; “organik tarımın uygulanması ve geliştirilmesi, desteklemeler ve teşvikler, tüketicinin bilinçlendirilmesi, organik ürünlerin yurt içi ve yurt dışında pazarlanması, uygulamalardaki aksaklıkların tespit edilmesi ve bu konudaki stratejilerin belirlenmesi, organik tarım konusunda proje önerilerinin belirlenmesi ve araştırma önceliklerinin tespit edilmesi hususunda çalışmalar yürütmekteyiz.
Az bir üye ile başladık giderek iki bin üye sayısına ulaştı”  dedi.
            Iğdır Valisi Amir Çiçek, “birlikte projeli organik Tarım’a yönelik çalışma yapalım. Ayrıca üreticiler ile geniş kapsamlı panel ve bilgilendirme toplantısı yapalım. Iğdır Üniversitesi ve İl Tarım Müdürlüğü iş birliği içerisinde çalışma başlatalım” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.