Ulaştırma Bakanı: Iğdır Hava Alanı Bu yıl Açılıyor!

Tarih : 2011-08-12 / Kategori : Genel Haber

Ulaştırma Bakanı: Iğdır Hava Alanı Bu yıl Açılıyor!

         Ulaştırma Bakanımız Sn. Binali YILDIRIM’I  uzun zamandır izlerim. Geniş ufku, sözüne bağlılığı, uzlaşmacı kişiliği, herkesi kucaklayıcı tavrı, espirili ve anlamlı konuşmalarıyla hep ilgimi çekmişlerdir. 

            Tabii ki hakkını verecek olursak; bakanlık dönemlerinde ülkemizde “ulaşım alt yapısındaki gelişmeleri” takdire değer bulurum.
Bir türlü  karşılaşamadığım Sn. Bakana oturup mektup yazıp, iadeli taahhütlü gönderiverdim. Yoğun olduklarını bildiğimden kendilerinden cevap da beklemiyordum. Kolay değil; Türkiye’nin “Deniz, hava ve karayolundan” birinci derecede ilgili ve aynı zamanda yetkili sorumlu kişiydi.  Amacım; “Sadece yapımı süren  “Iğdır Havaalanı” inşaatını gündemde tutmak, konuyu en yetkilisinin bir kez daha dikkatlerine sunmaktı.”
Mektubumun Sn. Bakana ulaşmasıyla, benim girişimim de amacına ulaşmış oldu.  Ulaştırma  Bakanlığı’nın konuya en yetkili birimi olan;  Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdür’lüğü; Genel Müdür Sn. Y. Metin TAHAN tarafından  Sn. Bakan Adına 29.07. 2011 Tarih ve14969 sayılı yazılarıyla duyarlılık ve nezaket göstererek yoğun işlerinden zaman ayırıp, konuya ilişkin cevap yazma zahmetinde bulunmuşlardır. İlgi ve zahmetlerine bir Iğdır’lı olarak teşekkür ediyor, nezaketlerini takdirlerinize sunuyorum. 
Bakan adına gönderilen bu mektupta; Iğdır Havaalanı işinin geçmişi hakkında ayrıntılı bilgi verildikten sonra, işin bitimiyle ilgili özet olarak aşağıdaki bildirim ve bilgilere yer verilmiştir. Mektubun bu son bölümünü önemi nedeniyle yazıldığı gibi aynen aşağıya alıyorum: 
“Alt yapı işlemlerinin 2011 yılı içinde tamamlanacak olması nedeniyle Havaalanının bir an önce ulaşıma açılabilmesi için üst yapı tesislerinin de buna paralel olarak 2011 yıl sonunda tamamlanması için azami gayret gösterilmektedir. Bilgilerinizi rica ederim.”
Bakan Adına - Y.Metin TAHAN Genel Müdür 
Ulaştırma Bakan’lığımızın yukarıda tarih ve sayısı belirtilen resmi yazılarının içeriğinde yer alan bilgi ve bildirimlerin Iğdırlı hemşerilerim açısından taşıdığı önemi bildiğimden; bu bilgileri hemşerilerimle paylaşma ihtiyacı duydum. 
Ne dersiniz? 2011 yılı sonuna doğru Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kent merkezlerine Iğdır başlangıç noktasından uçabilecek miyiz?  Bunu yazmak bile çok zevkli, çok mutluluk ve gurur vergici. Hele siz bir de Iğdır başlangıçlı uçmanın keyfini düşünün …
Ama bu yetmez, sırada Iğdır için iki hayati proje daha var: Biri, AĞRI DAĞI’NIN TURİZME AÇILMASI; diğeri ise, NAHÇİVAN- İRAN- TÜRKİYE SERBEST BÖLGESİNİN kurulmasıdır. Bu son iki proje Iğdır ekonomisini iki kat, üç kat büyütecek niteliktedir. Havaalanından sonra bu projeleri konuşuyor, tartışıyor olacağız… Iğdır, Türkriye’mizin büyümeyi en çok hak eden ve buna hazır bir İlidir. Buna önce biz Iğdır’lılar inanmalıyız ki… 
İslam ÇANKAYA
Öğretim Görevlisi

 

Facebook Beğenenler

  1. *ığdırlı genc 2011-08-12 06:35:10

    selamın aleykum ben burdan sayın basbakanıma seslenıyorum hava alanı yapılıyor guzel de arazısınden yol gecenlerın parasıı ne zaman odenecek onu cok merak edıytorum koylu magdur olmasınımı ıstıyor cayın basbakanım bu olaya el etın lutfen koylunun gozunu dıktıyı bu tarlalardı o havaalanı yolu gecıyor baraalarımızı alamıyoruz arazılerımız tapulu oldugu taktırde paramızı alamıyoZ SAYGILARIMLA LUTFEN YAYINLANSIN YORUMLARIMIZ

  2. şeref 2011-08-12 07:29:26

    değerli hocam yazınız gayet güzel samimi. bizim havaalanına sevindiğimiz kadar,keşke bizde ilimizden çıkaracağımız vekillerle bakanımızı,başbakanımızı sevinderseydik daha güzel olmazmıydı?

  3. ığdırlı genc 2011-08-13 06:40:31

    selamın aleykum sayın yetkılı abılerım dun ben bır yorum yazmıstım havaalanı hakında odenekler alamıyoz dıye neden yayınlamadınız yayınlayın da yukarıdakıler gorsun koylunun halını LUTFENNNNNNNNNNN taraf tutmayalım

  4. koray 2011-08-13 21:56:17

    ne varki böyle konuşmaya?oy verdiniz mi?yok.şimdi sizler havaalanının açılışınıda kendinize sayarsınız.siz olmadan açılmazdı canım.....

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası