Alıcı Bulamayınca, Karpuzları Hayvanlarına Yedirdi

Tarih : 2011-09-10 / Kategori : Genel Haber

Alıcı Bulamayınca, Karpuzları Hayvanlarına Yedirdi

Iğdır'da, bir çiftçi yetiştirdiği karpuzlarına alıcı bulamayınca, hayvanlarına yedirdi.

                Merkeze bağlı Yüzbaşılar köyünde karpuz yetiştiren Mehmet Çevik Akkuş, yetiştirdiği karpuzlara alıcı bulamayınca, ineklerini karpuz tarlasına bırakıp, karpuzları hayvanlarına yedirdiğini söyledi.
               Yetiştirilen karpuzun istenilen düzeyde satılamaması nedeniyle, fiyatının düştüğünü savunan Akkuş, tarlada karpuzun kilosunun 10 kuruşa kadar düştüğünü, bu nedenle mağdur olduklarını ileri sürdü.
                  Tarlada olgunlaşmış karpuzların çürümemesi için üzerini otla örttüğünü ve alıcı beklediğini belirten Akkuş, "Hiç kimse gelip karpuz almadığı için topladığımız karpuzları otun içinde muhafaza ediyoruz. Gelen alıcı ise küçük karpuzların hiç yüzüne bakmıyor, içinden büyük olanları seçiyor. Geri kalanları da satması teklifinde bulunuyoruz. Fiyat biçmeden verdiğimiz küçük karpuzları yine de kimse almıyor" dedi.
               Semt pazarında karpuz satan Yasin Bahar da, "Geçen yıla göre bu yıl karpuz fiyatı neredeyse yüzde 200 oranında düştü. 4 kuruşa aldığımız karpuzun kilosunu 10 kuruşa satmaya çalışıyoruz. Kimse almadığı için ürün elimizde kalıyor. Ben biraz önce tarlada yüklediğim bir kamyonet karpuzu zor 170 liraya satabildim, o da mazot parası, işçi parası derken kar etmeden günü bitirdim" şeklinde konuştu.
             Bazı pazarcılar ise ellerinde bulundurdukları karpuzun 15 kilosunu, 1 ile 2 liraya satışa çıkartmalarına rağmen kimsenin alıcı olmadığını ifade ettiler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.