Türkiye’nin Nahçivan Başkonsolosluğuna yeni bir bina yaptırılıyor

Tarih : 2011-09-13 / Kategori : Genel Haber

Türkiye’nin Nahçivan Başkonsolosluğuna yeni bir bina yaptırılıyor

       Konuyla ilgili olarak Yeşil Iğdır muhabirine açıklama yapan Nahçıvan Başkonsolosu Ayhan Enginar, “Türkiye'yi Nahçıvan Özerk Cumhuriyetinde temsil eden Başkonsolosluğumuz  05 Şubat 1993 tarihinde açılmış, Kançılarya, konut ve lojman binalarından oluşan yerleşke başkent Nahçıvan'ın en önemli caddesi olan Haydar Aliyev Prospekti 17 numarada yer almaktadır.

           Başkonsolosluğumuz bünyesinde bir Din Hizmetleri Ataşeliği ile T.C. Bakü Büyükelçiliği Askeri Ataşe Yardımcılığı da görev yapmaktadır.“ dedi.  
             Başkonsolosluk  yeni binalarının temelinin, Köroğlu Anıtı karşısındaki inşaat alanımızda 14 Eylül Çarşamba günü atılacağını belirten Nahçıvan Başkonsolosu Ayhan Enginar, “törene Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Sayın Hulusi Kılıç, Nahçıvan tarafını temsilen Başbakan Yardımcısı, Vali, Belediye Başkanı ve Dışişleri Temsilcisinden oluşan bir heyet katılacak. Buradaki 30 dönüm alanda Başkonsolosluğumuz Konutu ve Personel Lojmanları inşa olunacak. Mevcut binalarımız ise bu inşaatın tamamlanmasından sonra yıkılıp yerine Kançılarya (çalışma ofisleri) yapılacak. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ile her alanda ilerleyen ilişkilerimiz ve gelişen işbirliğimiz, yeni binalarımızın yapılması ile daha da güçlenip yoğunluk kazanacak.” şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.