UNIT Salça ve Meyve Konsantre Fabrikası, Bu Yılki Üretimine Başladı

Tarih : 2011-09-13 / Kategori : Genel Haber

UNIT Salça ve Meyve Konsantre Fabrikası, Bu Yılki Üretimine Başladı

         Iğdır’da bölgenin en büyük salça üretim tesislerinden biri olan UNIT Salça ve Meyve Konsantre Fabrikası, 2011 yılı  üretimine başladı

           UNIT Salça ve Meyve Konsantre Fabrikasında her yıl olduğu gibi bu yılda hiçbir katkı maddesi olmayan salçalar, el değmeden son teknolojiyle üretilmeye başlanırken tarlada da domates hasadı devam ediyor.

Fabrika Genel Müdürü Kemal Taştan, Yeşil Iğdır Gazetesi muhabirine yaptığı açıklama da, bugün itibarıyla salça üretimine geçildiğini söyledi.
Taştan, “2 yıldır Büyük arazi sahipleri ile yapılan anlaşmalarla Iğdır ve çevresindeki çitçilerin ürettiği ürünleri işleyerek, aseptik torbalarla ambalajlayıp varillerle ülkemize ve yurt dışında ki birçok firmaya gönderiyoruz. Biz UNIT Grup olarak, uzun zamandan beri atıl durumda bulunan bir tesisi değerlendirerek, canlı ve dinamik bir fabrikayı yükselterek, Iğdır Ovası’nda kurulan bir ilk salca ve meyve konsantre fabrikamızı kurduk. Buradaki temel amacımız; hem bölgede yetişen mahsulleri değerlendirmek, hem de bölgede istihdam sağlamaktır. Bu proje firmamızın sosyal sorumluluk çerçevesinde gerçekleştirdiği bir projedir. Burada çalışan arkadaşlarımız iş sahibi olmaları yanında, meslek sahibi olmalarını görüyoruz. Bu arkadaşlarımız sanayi bölgelerinde çalışacak bilgi ve beceriye sahip olmaları memnuniyet vericidir” diye konuştu.

Unit Iğdır temsilcisi Niyazi Kızıldağ ”Iğdır’da 1700 dönüm alanda bu sene sanayi tipi domates ektik. Bunların 1100 dönüm damlama sulama ve 600 hektarını ise salma sulama ile yaptık. Dekar başına şimdilik 7-8 ton domates alıyoruz. Bu yılki ürün hasadımız 13-14 bin ton civarındadır. Dönüme 7 -8 ton  ürün alıyoruz. Önümüzdeki yılda tamamında damlama sulamaya geçersek  dekara 12-13 ton almayı hedefliyoruz.  Son teknoloji Domates toplama makinesiyle günlük 400 ton toplayabiliyoruz. Artık çiftçi toplama konusunda zorluk çekmeyecek.” dedi.
Bu sene 1500 ton kaysı işlenerek 600 ton püre elde edildiğini belirten Kızıldağ, geçen yıl 900 ton salça ürettik, bu sene hedefimiz  1700 ton salcadır. Ürettiğimiz salçaları iç piyasa ve yurt dışına satıyoruz” şeklinde konuştu.

Tarla sahibi murtaza Yıldırım’ise  Sanayi tipi domates ektim ürünüm yüzümü güldürdü. Bu fabrikayı Iğdır’a kurulmasını sağlayan Niyazi Kızıldağ beye teşekkür ediyorum. Bu fabrika Iğdır çiftçisine destek olmak için kurulmuştur. Biz çiftçilerde domates ekerek hem Iğdır’a hem de  fabrikanın çalışmasını katkı sağlamalıyız ”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.