İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri hakkında bilgi verdi

Tarih : 2011-09-21 / Kategori : Genel Haber

İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya, Ağız  ve Diş Sağlığı hizmetleri hakkında bilgi verdi

            Bu yıl itibari ile; ilçe hastanelerinde de hizmet vermek adına Tuzluca Devlet Hastanesine 2. diş üniti ve Aralık Entegre Hastanesine 1 diş üniti alındığını, mevcut Diş Tabiplerinin olanaklar dahilinde ağız ve diş sağlığı hizmetlerini yürüttüklerini, zaman içerisinde alınacak malzemelerle, yapılabilecek tedavilerin kapsamının genişletileceğini bildirdi. 

            Bakanlığımız Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yurt geneli 5 milyon diş macunu ve 5 milyon diş fırçasının %15lik ilk dağıtımı ile ilimize gönderdiği 864 adet çocuk diş macunu ve 864 adet çocuk diş fırçanın,3168 adet de yetişkin diş macununun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ve de özellikle kırsalımızdaki vatandaşlarımıza Diş Tabiplerimiz ile birlikte hem tarama yapılıp hem de eğitim verilerek dağıtımının planlandığını, bu sayede ağız ve diş sağlığının önemi adına farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde ilimiz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine alınan mobil ünit ile de Otizm ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan çocuklar ile özellikle zihinsel engeli bulunan kişilerin diş tedavilerinin, ameliyathane ortamında ve genel anestezi altında yapılabileceğini, aynı zamanda evde bakıma muhtaç  hastaların diş tedavi hizmetlerinin de bu sayede karşılanabileceğini belirtti.
Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Doğan BÜYÜKDAĞ merkezlerine kazandırdıkları mobil ünitin  bir bavul ebatına sahip olduğunu ve  her yere taşınabileceğini  içindeki donanımın  amacına uygun olarak, şimdiye kadar ilimizde durumu gereği diş tedavisi alamayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenerek etkin bir şekilde hizmet verileceğini, ilimiz Devlet Hastanesi ile anestezi ve ameliyathane imkanlarının kullanımı için protokol imzaladıklarını, haftanın belirlenen  gününde, verilecek randevularla, kendilerinden  hizmet talep eden hastaların tedavilerinin yapılabileceğini ifade etti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.