İlköğretim Haftası Iğdır'da Kutlandı

Tarih : 2011-09-21 / Kategori : Genel Haber

İlköğretim Haftası Iğdır'da Kutlandı

İlköğretim haftası Iğdır’da düzenlenen törenle başladı.

        Sabah Milli Eğitim Müdür vekili Tahir Kaman ve öğretmelerin Atatürk caddesinde bulunan Zübeyde Hanım bulvarındaki Atatürk anıtına çelenk koyup istiklal marşını  okumasıyla başlayan tören  öğleden sonra  İnönü  İlköğretim okulunda devam etti.
          İnönü  ilköğretim okulundaki törende konuşan Milli Eğitim Müdür vekili Kaman, “Yeni bir Eğitim ve Öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyecanı içindeyiz.Sevgili öğrenciler! Sizler buraya bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenleriniz de bu özellikleri sizlere kazandırmak için buradadırlar. Hepinizin görevi sizleri, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Bugün Iğdır ilimizde 52 bin öğrencimiz eğitime başlamıştır. Her öğrenci okulundan ücretsiz dağıtılan kitaplardan alacaktır.." dedi.
         Iğdır valisi Amir Çiçek de “Eğitim; Türk milletinin özgürlük, bağımsızlık ve çağdaşlaşma sürecinde ilk adımın atıldığı ve büyük başarıların sağlandığı konulardan biridir. Bilindiği gibi eğitim, geçmişten günümüze var olan ve insanlığın her döneminde büyük öneme sahip olan bir olgudur. Eğitimin asli unsurları ise hiç kuşkusuz öğretmen ve öğrenci ilişkisidir.Bir milletin okur  yazar oranı yüksek olursa o millet kalkınır. Okumuş ve aydın kişileri fazla olan bir millet, her alanda ilerler ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşırız..” şeklinde konuştu.
Öğretmenlere, öğrencilere ve anne babalara da de seslenen Amir Çiçek, şunları söyledi. ”Cumhuriyetimizin ilk yıllarında eğitimin temel amacı okuma yazma öğretme, cahilliğin yok edilmesiydi. Oysa bugün sizler sadece alfabeyi öğretecek değilsiniz. Evlatlarımızı ahlaklı, karakterli, atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, atılgan, araştırmacı, çağdaş düşünebilen ve hedeflerini belirleyip o hedeflere ulaşabilen nesiller olarak çocuklar, gençler yetiştirmek durumundasınız. unutmayın ki hedefimiz çağdaş uygarlık düzeyidir. Ülkemizi bu hedefe ulaştıracak olan da eğitimindeki kalitedir. Biliyorum bazılarınız yeni kayıt oldu, bazılarınız iyi bir tatil geçirdi. Ancak şunu unutmayın ki bir tek hedefiniz çok çalışmak olmalıdır. Öğretmenlerinizin öğrettiklerini ve anlattıklarını çok iyi benimseyin. başarılı olmak için ödevlerinizi yarına ertelemeyin, hedeflerinizi yüksek tutun ve planlı disiplinli çalışarak yarına ümitle yürüyün. Sizi seviyor ve size güveniyoruz. Sizler bizim ümidimiz, her şeyimizsiniz. Siz de devletinizi ve milletinizi sevin. Bilgiden korkmayın, öğrenmekten bıkmayın. Uygarlığın bilim, sanat ve spor gibi değerler özümseyerek ülkemizi daha ileri seviyelere çıkaracaksınız buna eminim. Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Onları çok seviyoruz. öyleyse onlara bu sevgimizi hissettirmeliyiz. Onlara daima sabırla, şefkatle ve anlayışla yaklaşmalıyız. Okul, idareci ve öğretmenlerle işbirliği içinde olmanızı, okul aile bütünleşmesini sağlayarak eğitim seviyesinin yükseltilmesi için okul idareci ve öğretmenlerine yardımcı olmanızı bekliyorum.”
Birinci sınıf ve ana okulunu  gezen Iğdır valisi Amir Çiçek ve Milli Eğitim Müdür vekili Tahir Kaman öğrencilerle sohbet etti.
Daha sonra Cumhuriyet İlköğretim okulundan bir gurup öğrenciyi makamında kabul ederek sohbet eden vali Amir Çiçek, Öğrencilere İlköğretim haftası armağanı olarak kitap hediye etti..

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.