Turizm Eğitim Merkezinden Kurs Duyurusu

Tarih : 2011-09-22 / Kategori : Genel Haber

Turizm Eğitim Merkezinden Kurs Duyurusu

          Ticaret ve Turizm genel Müdürlüğü (Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü)’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Turizm Eğitim Merkezleri (TUREM), turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Konaklama Seyahat alanlarının nitelikli iş gücünü yetiştiren kurumlardır.

            Turizm Eğitim Merkezlerinde, sektörün ihtiyaç duyduğu Yiyecek-içecek ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanlarındaki Mutfak (Aşçı), Pastacı, Barmen, Servis, Kat Hizmetleri, Ön Büro vb. alanlardaki nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için "Turizm işletmelerine Personel Yetiştirme Temel Eğitim Kurs" programları uygulamaktadır.
Asgari İlköğretim okulu mezunu, Ortaöğretim ve Yükseköğretimi bitirtmiş veya bu okullardan ayrılan istihdam imkanı bulamamış gençlerimize turizm sektöründe istihdam edilebilir bir meslek kazandırmak amacıyla Antalya, İzmir, Nevşehir, Burdur, Isparta, Trabzon Kastamonu, illerinde faaliyet gösteren 9 Turizm Eğitim Merkezinde (TUREM) yatılı ve gündüzlü olarak eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Adı  geçen eğitim kurumlarında kurslar 15 hafta birinci dönem, 15 hafta da ikinci dönem olmak üzere 30 hafta sürelidir. Kursiyerler teorik ve uygulamalı devam eden 30 haftalık eğitimden sonra 4 ay da turizm işletmelerinde staj yapmaktadırlar.
Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü (Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü) ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği kursiyerler öğretimleri süresince iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanmakta, her kursiyer “Kursiyer Zorunlu Gideri” (günlük 15 TL) ödenmekte, ayrıca kursiyerlerin tüm eğitim giderleri Milli EğitimBakanlığı tarafından karşılanmaktadır.
Turizm Eğitim Merkezlerindeki öğrenci/kursiyerler, eğitime başlandığı  tarihten itibaren 2 haftalık programı içeren uyum süresine tabidirler.
Bu sürede öğrenciler, merkez müdürünün başkanlığında, öğretmenler/eğiticilerden oluşan bir kurul tarafından öğrencinin mesleğe yatkınlığı, becerilerini kullanabilmesi, algılama yeterliliği, derslere ilgisi, disiplin ve devam ile kişisel temizlik ve hijyen koşulları, sorumluluk duygusu, sosyal ilişkilerdeki tutum ve davranışları gibi benzer konulara ilişkin olarak değerlendirilmeye tabi tutulurlar. Deneme süresini de başarı ile tamamlayanlar eğitim-öğretimlerine devam ederler

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.