Iğdır'da 8 Ayda 4 Bin Hasta Mr'dan Faydalandı

Tarih : 2011-10-04 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da 8 Ayda 4 Bin Hasta Mr'dan Faydalandı

       Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Kaya, 8 ayda 4 bin hastanın Manyetik Rezonans Görüntüleme(MR) cihazından faydalandığını açıkladı.

          Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, hastaneye yeni kazandırılan ve yapımı devam eden 60 odalı ek polikliniğin hastaların özellikle kış aylarında yığılmalarının önüne geçeceğini kaydetti. Şimdiki poliklinik alanının 750 metrekare olduğunu belirten Kaya, ek poliklinik ile birlikte 2 bin metrekareye çıkacağını kaydetti. Son bir yılda hastanede 673 bin 995 hastanın ayakta tedavi olduğunu bildiren Kaya, "Hastanemizin en yoğun olan poliklinik bölümünde özellikle kış aylarında yaşadığımız hasta yığılmasının önüne geçerek, hastalarımızın daha geniş ve ferah ortamda poliklinik hizmeti almalarını planlamaktayız." dedi.
             Yaklaşık 700 bin lira harcanarak yapılan 12 kuvöz kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nin faaliyete geçirilmesi ile aylık ortalama 15 yeni doğan Bebek yoğun bakım ihtiyacından dolayı il dışına sevk olan bebeğin artık hastanede bakıma alınacağı belirtildi. Ayrıca hastaneye yeni kazandırılan MR (Manyetik Rezonans Görüntüleme) cihazının kurulumu ve hizmete geçmesi ile bu hizmet sayesinde MR çekimi için il dışına sevk olan hastaların yaşadığı çile sona erdiği Şubat 2011'den beri aktif olarak çalışan MR cihazı sayesinde 4 bin 028 hastanın teşhis ve tedavisine katkı sağlandığı açıklandı.
Kaya, hastalara daha teknolojik ve sağlıklı hizmet vermek amacıyla alınan 4 milyon 089 bin 297 lira değerindeki tıbbi cihaz ve teçhizatın önemli bir aşama olduğunu ifade etti.
Son bir yılda 16 bin 476 hastanın yatarak tedavi gördüğünü belirten Kaya, hastalara ileri teknoloji ile hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Öte yandan hastanede faaliyete geçirilen Sosyal Hizmetler Birimi, Evde Bakım Hizmet Birimi ve 182 Alo Radevu Hizmeti ile hastaların hizmetlerden daha kolay faydalanmasının amaçlandığı belirtildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.