Iğdır Belediyesi'nde yolsuzluk davası

Tarih : 2011-10-05 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Belediyesi'nde yolsuzluk davası

Halen tutuklu bulunan 6 zanlı hakim karşısına çıktı bir kişi serbest kaldı

         Iğdır Belediyesi’nde ‘’2009 yılından beri ihalelere fesat karıştırarak yolsuzluk yapıldığı’’ iddiasıyla tutuklu bulunan 6 kişi ile 21 tutuksuz zanlıların 3. duruşması yapıldı.
           Iğdır Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan aralarında Belediye Başkan Yardımcıları Adem Y., Abdullah Y., muhasebe ve belediye görevlileri ile müteahhitlerin bulunduğu 6 tutuklu, Dün sabah geniş güvenlik önlemleri altında Iğdır Adliyesi’ne getirildi. Şahıslar jandarma ekipleri tarafından araçtan tek tek indirilip adliye binasına götürülürdü.Erzurum dan takviye olarak gelen çevik kuvvet ekipleri adliye etrafında geniş tedbir aldı.
        Iğdır Adliyesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar suçlamaları redderek tutukluluk hallerinin kaldırılmasını istediler. Mahkeme heyeti tutuklu sanık  Muharrem Tenlik’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken  5 sanığın tutukluluk halinin devam etmesine 4 . mahkemeyi de  22 kasım 2011’de yapılmasına karar verdi.
           Bu arada Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek söz konusu davanın 3. Duruşmasına Erzurum H Tipi Cezaevinde ‘terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla tutuklu bulunan Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in ifadesinin Iğdır’da alınacağı, fakat getirilmesi için araç olmadığı gerekçe gösterilerek ifadesi Erzurum’da alındığı belirtildi.
Bilindiği gibi  ‘İhalelere fesat karıştırmak ve yolsuzluk’ iddiasıyla Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Iğdır Belediyesi’ne 28 Eylül 2010 tarihinde polis tarafından operasyon düzenlenmiş, ‘2009 ve 2010 yılında yapılan ihalelerde yolsuzluk olduğu iddiasıyla evraklara el koymuştu. Sürdürülen incelemeler sonrası, 31 Mart 2011 günü sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, ‘ihaleye fesat karıştırıldığı’ iddiasıyla Iğdır Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alınmış 9 kişi tutuklanmıştı. Daha sonra 18 Ağustos tarihinde yapılan duruşmada tutuklu sanıklardan 3 kişi tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.