100 Angus İnek Iğdır’ da

Tarih : 2011-10-10 / Kategori : Genel Haber

100 Angus İnek Iğdır’ da

Iğdır’da her geçen gün gelişen hayvancılık vatandaşın umudu olurken ABD’den  ithal edilen angus inekler Iğdır’ı sevdiler.

       Iğdır'ın Aralık ilçesinde da Angus ve Herefort çiftliği kuran İsa Işık, önümüzdeki yıl kurbanlık ve damızlık hayvan satışına başlayacağını söyledi. 
         Hükümetin hayvancılığı geliştirmek için getirdiği teşvikler sayesinde çiftlik kurduğunu belirten  İsa Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada ”Geçen yıl faaliyete giren tesise Amerika'dan 100 tane büyük ve 100 tanede yavru angus ile 100 tane büyük ve 100 tane de yavru Herefort getirerek, buradaki tesis  hayvanları yerleştirdiklerini söyledi.
         Çiftlik Sahibi Işık, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığından 400 bin TL’lik destek pirimi aldıklarını belirterek böyle bir tesisi kurduklarını ve tahmini maliyetin 1,5 milyon TL kadar olduğunu açıkladı. Bu yıl yetiştirecekleri hayvanları önümüzde yıl piyasaya süreceklerini belirten Işık, bazı hayvanları damızlık olarak yetiştirdiklerini bazılarını da isteyen vatandaşlara yetiştirmeleri için satabileceklerini söyledi.
           Işık, hayvanların küçük olmasından dolayı bu yılki Kurban Bayramında satılmayacağını ama bir sonraki kurban bayramında kurbanlık olarak satacaklarını belirtti.
İsa Işık, Çifliği açtığımız günden beri her zaman yanımızda olan, projemize desdek veren İl tarım Müdür’ü Mehmet Nuri Turan’a,  Ziraat bankasına teşviklerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.