14 Kaçak Mülteci Yakalandı

Tarih : 2011-10-10 / Kategori : Genel Haber

14 Kaçak Mülteci Yakalandı

          Iğdır Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerinin yapmış oldukları yol kontrolünde dur ihtarına uymayarak kaçan kamyonetten mülteci çıktı.

          Iğdır Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Iğdır Doğubayazıt karayolunda yol kontrolü yapan Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri  Ağrı İline bağlı Doğubayazıt ilçesinden Iğdır’a gelmekte  olan Nemci K. yönetimindeki 65 NH 367 plakalı kamyoneti durdurmak istedi.Dur ihtarına uymayarak kaçan Kamyoneti Merkeze bağlı Erhacı  köyü girişinde yakaladı. Kamyoneti bırakıp kaçan kamyon şoförü ve kimliği tespit edilemeyen bir kişinin peşine düşen polisler kamyon şoförünü de yakalayarak gözaltına aldı.
           Diğer şahsın aranmasına devam ediliyor.
          65 NH 367 plakalı kamyonette yapılan aramada kasa içerisinde 14 adet Pakistan uyruklu mülteci yakalandı.
Gözaltına alınan Pakistan uyruklu mültecilerin İran üzerinden kaçak olarak Türkiye’ye giriş yaptıkları ve İstanbul’a giderek Avrupa ülkelerine gitmeyi planladıkları, Mültecilerin İnsan tacirlerine 2 ile 5 bin dolar arası para verdikleri belirtildi.
           Yakalanan Pakistan uyruklu mültecilerin ifadesinin alınmasından sonra mahkemeye çıkarılacakları, ardından sınır dışı edilecekleri belirtildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.