Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanından Sarkozy’e tepki ”Asıl soykırımcı sizsiniz “

Tarih : 2011-10-11 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanından Sarkozy’e tepki ”Asıl soykırımcı sizsiniz “

          Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen ve "İsviçre 'dekine benzer yasa çıkarabilecekleri yönündeki konuşmasına Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Nazım Karadağ’dan tepki geldi.

            Nazım Karadağ yaptığı yazılı açıklamada ”Asıl Soykırımcı Franzsızlardır. Önce kendilerinin tarihine baksınlar sonra konuşsunlar. Türk Milleti asla soykırımcı olmamış ve soykırım yapmamıştır. Her fırsatta Türk düşmanlığı yapan Ermenilerin sözde yalanlarına inanan Fransız  yöneticilerini gerçekleri görmeye çağırıyorum” dedi.
              Sarkozy bunadığını, ne konuştuğunu bilmediğini belirten Karadağ, şunları kaydetti: Sarkozy, 1915’de Fransız yönetim ve işgal ordusunun yaptıklarını çok çabuk unutmuş. Daha dün Fransız yönetimi; Anadolu’muzun bazı bölgelerini işgal etmiş, öz vatanımızda katliamlar yapmış, Ermenileri kışkırtarak, Atalarımızın kanını emperyalist emellerle haksız yere akıtmış, Müslümanlara soykırım uygulamıştı. Fransa yıllarca mazlum müslüman ülkleri sömürmüştür. Tarihe baktığımızda Franzıların gerçek sömürgeci soykırımcı yüzünü görürüz. Oy uğruna Türkiye’yi suçlayan Sarkozy bu işleri tarihcilere bıraksın gitsin genç karısıyla yaşasın” diye konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.