VALİ AMİR ÇİÇEK EĞİTİME YÖNELİK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE TOPLANTI YAPTI

Tarih : 2011-10-12 / Kategori : Genel Haber

VALİ AMİR ÇİÇEK EĞİTİME YÖNELİK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE TOPLANTI YAPTI

            2011-2012 yılı Eğitim dönemine başlayan Iğdır Üniversitesinin öğrencilerinin barınma konusu ile ilgili olarak Vali  Amir Çiçek ile Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Halil Çavlu ve İl Dernekler Müdürü Durriye Arıkan ile ilimizde eğitime yönelik faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile görüş alış verişinde bulunmak üzere bir araya geldi.

            Iğdır Üniversitesinde okuyan ve barınma sorunları bulunan öğrencilerimizin sorunlarının  çözümü için öneriler alındı ve değerlendirmeler yapıldı.
              Vali Amir Çiçek, toplantıda bulunan sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine yönelik olarak, “Üniversitemizin öğrencilerinin barınma sıkıntısı  çoğalmadan bu konuda gönül elçiliği yapmalarını, okumak için Iğdır’a gelen öğrencilerimize yardımcı olunmasını, çünkü Üniversitesi olan ilin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkındığını, bunların da il halkının yaşam kalitesini yükselttiğini görmekteyiz” dedi.
               Iğdır Üniversitesinin fakülte sayısı  çoğaldıkça doğal olarak öğrenci sayılarında da artış olduğunu ifade eden Vali Çiçek,  yurtlarımız dışında ev kiralamak yolunu seçen öğrencilerimiz için evlerini kiraya verecek olan ev sahiplerimizin de hoşgörülü davranacaklarına inandıklarını belirterek bu konuda sivil toplum kuruluşlarımızın, Iğdır Üniversitesi Rektörü ile istişare etmeleri gerektiğini belirtti.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.