Canlı Tavuk Satışları arttı

Tarih : 2011-10-14 / Kategori : Genel Haber

Canlı Tavuk Satışları arttı

Iğdır’da ilkbaharda yaylaya giden yaylacıların geri dönmesiyle birlikte canlı tavuk satışlarında artış olduğu gözlendi.

         Organik olması ve tadının markette satılan hazır tavuktan daha lezzetli olması sebebiyle vatandaşların canlı tavuğa yöneldiği öğrenilirken satıcılarında yaptıkları satışlardan memnun oldukları gözlendi.
          Kapan Sokakta bulunan canlı  tavuk pazarı tabir edilen yerde canlı tavuk satışı yapan satıcılar, yayladan gelen yaylacıların getirdiği tavuklarla tavuk sayısının fazlalaştığını vatandaşların  da son günlerde canlı tavuğa olan ilgisinin arttığını söylediler.
          Yaşanan artışı canlı tavuğun organik ve lezzetli olmasına bağlayan satıcılardan, Hamit Demir “Vatandaşlarımızın son günlerde canlı tavuğa olan ilgisinin artması bizlerinde işlerinde ciddi bir açılmaya neden oldu.
           Bu artış ile bizlerde canlı tavuk satımına daha fazla ağırlık vermeye başladık. Vatandaşlarımız canlı tavuğun hem daha ekonomik hemde marketlerde satılandan daha lezzetli olduğunu söylüyorlar.
           Bizim satışını yaptığımız tavukların lezzetinin daha güzel olmasındaki en büyük sebep ise, doğal köy ortamında yetişiyor olması. Bu bakımdan zengini, fakiri fark etmeksizin tavuklarını buradan alıyor” diye konuştu.
            Müşterilerin aldığı tavukların kesimlerini de kendilerinin yaptığını ifade eden Demir, “Vatandaşlarımız aldıkları tavuğun kesimini de bize yaptırıyorlar. Bu kesimden her hangi bir ücret talep etmiyoruz.” dedi.
            Tanesi ağırlığına göre 10 ile 30 TL'den satılan canlı tavuğa dar gelirli vatandaşlar da ilgi gösteriyor.Et fiyatları yüksek, tavuk fiyatları da yükselmeye başladı. Bizde beslediğimiz tavuk ve horozları bayram öncesi satıyoruz. Maddi durumu yerinde olanlar fiyatını dahi sormuyor.  Tavuk satıcılıları, satılan tavuk ve horozun tanesinin 6-8 kilo arasında değiştiğini belirttiler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.