Bayan Çiftçilere Sertifika Verildi

Tarih : 2011-10-14 / Kategori : Genel Haber

Bayan Çiftçilere Sertifika Verildi

            Iğdır İl Tarım Müdürlüğü tarafından ilde çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan ''Yeşeren Ümitler'' Projesi kapsamında verilen kursun sonunda bayan çiftçilere sertifikaları verildi.

           Tarım Müdürlüğü Salonunda düzenlenen törene; Iğdır Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Nuri Turan, Iğdır Üniversitesi öğretim üyeleri, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
            Proje hakkında katılımcılara bilgiler veren Turan, projelerinin, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında uygulandığını söyledi.
               Çilek yetiştiriciliğini ilde yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Turan, ''Yeşeren Ümitler Projesi, ilimizde yeni ürün ve üretim tekniklerinin öğretilmesi ve yaygınlaştırılmasıyla özellikle bir iş sahası bulunmayan ve çalışmalarına pek sıcak gözle bakılmayan kadınlarımızın, kendilerini geliştirerek ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını, aile geçimlerine katkı sağlamalarını ve dolayısıyla kendilerine duydukları öz güvenin artırılmasını sağlayacaktır'' şeklinde konuştu.
             Turan, proje kapsamında 30 bayan çiftçiye çilek yetiştiriciliği konusunda 15 günlük teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini, çileğin yoğun olarak yetiştirildiği Mersin'e de gezi düzenlenerek üretim tekniklerini yerinde görüp incelemeleri sağlandığını söyledi.
Vali Çiçek törende yaptığı konuşmada, kadınlara sağlanan imkanlar sayesinde kadıların ev ekonomisine katkı sağladığını hemde kendilerini geliştirerek modern yöntemlerle çiftçiliği öğrendiklerini söyledi.
             Iğdır'da SODES kapsamında bir çok projenin faaliyette olduğunu dile getiren Vali Çiçek, bu projelerle bir çok vatandaşın iş güç ve meslek sahibi olduğunu ve projelerin Iğdır'ın gelişimine ivme kazandırdığını belirtti.
Vali Çiçek, kadınların mesleki faaliyetlere girerek üretime katılmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, ''Erkek çalışır kadın evde yemeğini yapar, çocuğa bakar bilincini kafamızdan sileceğiz. Kadınlarımıza her türlü desteği sunmaya hazırız. Valilik olarak var gücümüzle her zaman kadınlarımızın yanında olduk ve bundan sonrada olacağız.
Dışarıyla, çevreyle ilişkisini kesmeyeceğiz.        Kadınlarımıza da sosyal ortamda üretim yapmaları için imkan verilmelidir'' dedi.
Konuşmaların ardından Vali Çiçek kursiyerlere, sertifikaları ve Mehmet Nuri Turan ile Proje İstatistik Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Özkan Yolcu'ya plaketlerini verdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.