Iğdır’da Yumurta Fiyatları Arttı

Tarih : 2011-10-15 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Yumurta  Fiyatları Arttı

Altından Sonra İkinci Rekor Yumurta’da

            Türkiye'nin önemli yumurta üretim merkezlerinde toptan yumurta fiyatlarının yükselmesi ile birlikte Iğdır’da bu fiyatlardan nasibini aldı
Türkiye’nin önemli yumurta üretim merkezlerinde toptan yumurta fiyatlarının yükselmesi ile birlikte Iğdır’da bu fiyatlardan nasibini alırken Iğdır’da market ve bakkallarda yumurtanın tanesi 25-30 kuruştan satılması Çarşamba Kapalı Pazar Yeri esnafları bu sene altından sonra ikinci rekoru kıracak olan yumurta fiyatlarını konuşmalarına yol açıyor.
               Vatandaşların şaşırarak tepki gösterdiği yumurta,  kafalarda “altından sonra ikinci bir rekor mu?” sorusunu akla getiriyor. Kolisi (30 Adet) 4 TL’den satılan yumurta, yeni karar ile 3 TL artarak;büyüklüklerine göre  7 ve 10  TL’ den satılmaya başlanırken esnaflar başta olmak üzere yumurta severler bu durumdan yakındı. Bayramdan sonra da artması beklenen yumurta, yeni bir rekora koşacak gibi görünüyor.
        Vatandaş Bülent Batur, “Yumurtanın kolisi 10 TL  oldu doğan tavuk ise 15 TL bu yüzden gücümüz yetmeyince yumurta almak yerine 3 doğan tavuk alarak günlük doğan 3 tavuktan en az 70 yumurta alma imkanı oluyor bu yüzden yumurtaları bedavaya getirmiş oluyorum.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.