101 kaçak mülteci yakalandı

Tarih : 2011-10-19 / Kategori : Genel Haber

101 kaçak mülteci yakalandı

Iğdır merkez Jandarma komutanlığına bağlı ekipler otobüs terminalinde 101 kaçak mülteci yakaladı.

             Otobüs terminalinde yapılan pasaport kontrolünde yasal olmayan yollardan İran’dan kaçak yollarla Doğubayazıt üzerinden yurda giriş yaptıkları belirlendi.
              Merkez  Jandarma komutanlığından alınan bilgiye göre  otobüs terminalinde yolcu gibi bekleyen ve İstanbul’a gitmek için otobüs bekleyen  İran ,Pakistan ve Afganistan uyruklu kişilerin hareket ve davranışlarından şüphelenen jandarma ekipleri yaptıkları kimlik kontrolünde şahısların kaçak yollarla Türkiye’ye girdiklerini tespit ederek gözaltına aldı.
             Gözaltına alınan 101 kişi ile bunlara aracılık eden insan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen  C.P ve S.S isimli şahısları da yakalayarak gözaltına alan jandarma mültecileri Merkez jandarma komutanlığına getirerek ifadelerini almaya başladı.
               Gözaltına alınan 16’sı bayan İran ,Pakistan ve Afganistan uyruklu 101 mültecilerin İran üzerinden kaçak olarak Türkiye’ye giriş yaptıkları ve İstanbul’a giderek Avrupa ülkelerine gitmeyi planladıkları Mültecilerin İnsan tacirlerine 2 ile 4 bin dolar arası para verdikleri belirtildi.
Yakalanan İran ,Pakistan ve Afganistan uyruklu mültecilerin ifadesinin alınmasından sonra  mahkemeye çıkarılacakları ardından sınır dışı edilecekleri belirtildi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.