Iğdır’da Hava Ambulansı Sevkleri

Tarih : 2011-12-14 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Hava Ambulansı Sevkleri

İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya Iğdır’da  hava ambulansı ile gerçekleşen hasta sevkleri hakkında bilgi verdi.

             İl Sağlık Müdürü Dr. Seyfettin Yeşilboya,  “Acil tıbbi müdahaleyi gerektiren durumlarda hastanın tıbbi müdahalenin yapılabileceği sağlık kuruluşuna en seri şekilde ulaştırılması  ve gereken müdahalenin zamanında yapılması hayati önem arz etmektedir. Bu amaçla bakanlığımız hava ambulans sistemini vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur. İlimiz de üniversite ve araştırma hastanesi bulunmadığından bazı acil hastalarımız ön müdahale arkası gerekli donanım ve ekibe sahip yakın illerdeki bu hastanelere zaman kaybetmeksizin hava yolu ile sevk edilmektedir.
             Hastanemizde doğumu gerçekleşen 27 haftalık prematüre ikiz bebekleri yaşatmak için ilimiz 112 ambulansı ile Kars hava alanına ulaştırılan buradan da Sağlık Bakanlığımızın Uçak Ambulansı ile Elazığ Medical Park Hastanesi yeni doğan ünitesine aynı gün ( 12.12.2011 tarihinde) nakli sağlanan bebeklerimizde olduğu gibi; Geçtiğimiz günlerde yine İlimiz Devlet Hastanesinde akciğer kanaması (pulmoner hemoraji) tanısı konan ve henüz beş günlük bebek Kılıç’ın yaşaması için hastane çalışanları ve 112 Komuta merkezi personelleri seferber oldu. Bu aşamada imkânlar doğrultusunda hastanemizde yapılabilecek tüm tıbbi müdahale uygulanmış ama hayati tehlikesinin devam ediyor olması ve geçen her dakikanın bebeğimizin aleyhine işlemesi sonucu acil sevki için 112 Komuta merkezimiz, Ankara Hava Ambulans Operasyon Merkezinden, hastamıza,   en yakın ilimiz Erzurum da yer olmadığından, Elazığ Fırat Üniversitesi yeni doğan ünitesine nakli için uçak ambulans talebinde bulundu. 08.12.2011 Tarihinde Kars havaalanına inen uçak ambulansla bebeğimiz ailesiyle beraber Elazığ’a havalandı. Bakanlığımızın 24 saat hizmete sunduğu hava ambulansları hizmetleri, sosyal güvencesi olsun ya da olmasın her vatandaş için ücretsiz olarak sunulmaktadır. Çok yakında hizmete girecek hava alanımızla bu sevkler daha da kısa süreye inecek ve yaşam savaşı veren hastalarımıza umut olacaktır” şeklinde konuştu.



Facebook Beğenenler

  1. HÜSEYİN AYTAN 2011-12-15 10:38:35

    Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep AKDAĞ'ın sağlıkta devrim niteliğinde yapmış olduğu yeniliklerden dolayı kendilerini kutluyoruz. Iğdır'ımız ve güzel insanlarımız herşeyin eniyisi ve güzeline layıktır...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası