Vali Çiçek Kurumların 2011 Yılı Faaliyet Raporlarını Almaya Devam Ediyor

Tarih : 2012-01-06 / Kategori : Genel Haber

Vali Çiçek Kurumların 2011 Yılı Faaliyet Raporlarını Almaya Devam Ediyor

         Vali  Amir Çiçek, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünü ziyaret ederek 2011 yılı çalışmaları performans değerlendirmesi ile 2012’ de yapılacak yatırımlar hakkında faaliyet raporları değerlendirilmesi yapıldı.

           Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünde; yöre halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğunu, bu konularda özellikle vatandaşlarımızın bilinçli şekilde davranmaları konularında eğitim verilmesi, Tarım ürünlerimizin markalaştırılması, çiftçiye verilen kredilerin zamanında verilmesi ve takibinin yapılması, vatandaşların taleplerine  zamanında cevap verilmesi, üretime dayalı projeler yapılmasını, ilin en ücra köşelerine gidilerek vatandaşın bilinçlendirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca sebze ve meyve yetiştirilmesi, bölgeye uygun tarımsal üretim modellerinin geliştirilmesi, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, meyve ağaçları üretimi, tarım ürünlerinin işlenip değerlendirilmesi ve pazarlanması konularına dikkat etmelerini istedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji alanında sanayinin ön plana çıkması ekonominin canlanması yönünde çalışmalar yapın dedi.Ardından Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü 2011 yılı faaliyetleri ve 2012 yılı hedeflerini değerlendirdi.
Vali Çiçek, “İnsana hizmet sağlığa hizmet demektir. İnsan odaklı ve insanı ön plana almış olan insana değer veren anlayışa sahip olmalıyız. Bu yönde sağlık konusunda büyük dönüşüm yapmalıyız.  2011’de Neler yaptık, Eksiklerimiz varmı bunları değerlendirerek 2012’de bunların artı ve eksikliklerini değerlendirerek çalışmalıyız.” dedi.
          İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, “Sağlıkta en önemli husus insana hizmet anlayışını ön planda tutmalıyız. Tüm sağlık birimlerimiz birlik içerisinde tüm sorunları çözme içerisindeyiz. Bir eksiğimiz varsa bunları gözden geçirip en iyi daha neler yapabiliriz. Hastalarımızın memnuniyetini ön planda tutuyoruz. Bu konuda ALO 182 Randevu sistemini oluşturduk, Mesaj yoluyla vatandaşlarımıza ulaşarak çocuklarının aşısı var veya kontrölü var diye bilgiler gönderiyoruz. Bunun yanısıra sigarayla mücadele Ketem Merkezini kurduk. Sigara bırakmak için merkezimize 896 kişi müracat etti bunların 78 ‘i sigarayı bıraktı. Kanser vakasında  1.940 kadına meme kanseri taraması yapıldı. Genelde Meme kanseri taraması yapıldı. 2011 yılında 87 kişide kanser vakası tespit ettik bunların tedavisi devam etmektedir. Evde bakım hizmetlerimiz devam etmektedir.” dedi.
Daha sonra Vali Çiçek,  Gençlik spor il müdürlüğünü ziyaret ederek sportif faaliyetler hakkında bilgi aldı. 
Vali Çiçek, “Iğdır’da bütün gençlerimiz Sportif faaliyetlerden faydalanacak. Çeşitli kurslar açılacak gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak spora yönlendirmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.
Gençlik spor il Müdürü Gürhan Yıldız, “Iğdır’da bulunan gençlerimizin sportif faaliyetlerden faydalanması için çeşitli kurslar açtık, Gençlik merkezi bünyesinde çocuklarımızı il dışı gezilere gönderdik. Engelli gençlerimizi çeşitli illerde yapılan müsabakalara gönderdik. Bünyemizde gençlerimiz için Boks, Tekvendo, Veleybol, Halkoyunları, Atletizm, Basketbol, Masa Tenisi, Güreş, Satranç, Dağcılık, Hentbol, Bilardo, Badminton, Buz Pateni, Buz Hokeyi kurslarımız mevcut devam etmektedir.” dedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.