"Sevelim Sevilelim"

Tarih : 2012-01-07 / Kategori : Genel Haber

Sevelim Sevilelim, Neşe  İle Gülelim, Geçmişteki Günlerden, Biraz örnek alalım ,Şair gözüyle

“SEVELİM SEVİLELİM”
Yahya AZEROĞLU
Dünyada paylaşıldıkça çoğalan çoğaldıkça paylaşılan  yegane nesne sevgidir diye düşünüyorum.Sanıyorum bunu sadece ben düşünmüyorum. Sevgiyi tadan ve onu bütün insanlarla hatta dünyada hayat süren  bütün varlıklarla  paylaşan herkes düşünür.
Düşünülmesine düşünülür ancak  sevgiyi  sadece düşünmek yetmiyor  bunu uygulamaya  koymak bütün insanların en asli görevi olsa gerek. Çünkü sevmek  en güzel duygudur. İnsanların arasındaki köprü görevini yapar, insanları birbirlerine yaklaştıran , insanların arasındaki  husumet ateşini  söndüren insanların nefretini,kinini  bir panzehir  gibi  saran ömrü olduğundan daha da  uzun kılan kıskançlıkları erim, erim eriten düşmanlıkları perişan eden ,barışı sağlayan, geçim derdine düşenlerin umudu  ve dünyada ebediyete kadar sürecek olan  yegane duygu  sevginin olduğu sağlıklı düşünen  herkesin  bilgisi dahilindedir.
Ben bu yazımda sevgiyi ele almak istedim. Çünkü sevmek konusundaki düşüncelerimi
Okuyucularımla paylaşmak istedim. Özellikle  okuyup yazan  Üniversite bitiren  her birisi ayrı görevlerde makamlarda  bulunan adına akademisyende dediğimiz  ilim bilim  adamı  statüsünde  bulunan  Iğdırlı genç dinamik  %80  ile de içli dışlı olduğum insanlara  sevgiyi, sevmeyi, sevilmeyi  hatırlatmak  istedim işin doğrusu.
Aslında “ profesör profesörün kitabını  okumaz” sevimsiz tezden  yola çıkarak yukarıda bahsini  ettiğim insanların  arasında  adeta bir birlerini sevmeme yarışında olduklarını görmekteyim. Aslında bu zatı muhteremlerin hepsi bir birinden değerli insanlardır. Hepsi de bir birinden donanımlı hepsi bir birinden bilgili,akıllı ve iyi niyetli insanlardır. Bu insanların hepsiyle de  benim ilişkilerim fevkaladedir onlarla benim hiçbir sorunum  yoktur hepsiyle  selamlaşıyorum ve gerektiğinde herhangi bir durumda  onların fikirlerine de baş vuruyorum. Ancak benim üzerinde  durmak istediğim  hadise  şudur ki, onlar kendi aralarında bir birlerine  karşı bir kompleks var gibi geliyor bana. Yani bu Iğdır’da üniversite  bitiren, üniversite bitirene  eğilmiyor, onlar birebirlerine herhangi bir konuda fikir sormakta zorlanıyorlar hal böyle olunca da insanlarımız arasında  kopukluk  meydana geliyor bu da  Milletimizin  her konudaki zararıyla sonuçlanmaktadır. “Keskin sirke küpüne zarar” deyiminde de  olduğu gibi bizim bu şekilde devam etmemiz daha nez amana kadar sürecek bilmiyorum. Ey Iğdır’ın okuyup yazanı, Yazıp çizeni, Tahsilli ve akıllı insanları gelin Iğdır’ın  gelecegini daha doğrusu  kendi geleceğimizi  yönlendirmek  ve düşünmek adına  kibri,kini,nefreti,kendini beğenmişliği,dedikoduyu,kıskançlığı bir kenara bırakarak  sevmeyi, sevilmeyi,alçak gönüllüğü,selamı,saygıyı bir birimizden  esirgemeyelim ve bunların her birisini  kendimize birer ilke edinerek hep beraber  tek bir ağızdan şöyle diyelim.
Sevelim Sevilelim
Kendimizi Bilelim
Virane gönüllerden
Kötülüğü silelim.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.