Köylere Çadır Dağıtımı Yapıldı

Tarih : 2012-01-07 / Kategori : Genel Haber

Köylere Çadır Dağıtımı Yapıldı

        Iğdır Valiliği İl Özel İdaresi'nce  Iğdır il özel idaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bahçesinde Merkez ve İlçelerde bulunan köy muhtarlarına çadır dağıtıldı.

             Iğdır Valisi Amir Çiçek, Düzenlenen çadır dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresinin 2011 bütçesiyle alınan çadırların, muhtarlar aracılığı ile köylere gönderileceğini belirterek bu çadırlar tüm köylünün ortak malıdır bu çadırları iyi kullanacak ve koruyacaksınız.”dedi.
                 Vali Çiçek, 2009 yılından buyana il özel idaresi tarafından 104 çadırın sosyal etkinliklerde kullanılmak üzere köylere dağıtıldığını ve ihtiyacı olan köylerimiz varsa tesbitimiz sonrası dağıtımının devam edeceğini belirti. 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Özel İdaresi olarak Vatandaşımıza elimizdeki imkanlar çerçevesinde yardım etmeye devam edeceğiz. Bu yardımlar sadece çadır değil, yol su, eğitim  gibi temel ihtiyaçlarıda il özel idaresi, genel meclis üyelerininde çalışmalarıyla sağlamaya çalışacağız.”dedi.
Akkuş, Köylerimize 2011 yılı içerisinde 224.731.00 TL bedelinde 73 çadır dağıtımı yaptık. 2011 yılı bütçesiylede 31 Köye ve bağlı yerleşim yerlerine tanesi 4.500.00 TL maliyetle çadır dağıtımı yaptık.  Ayrıca Geçmişte yaptırmış olduğumuz çadır yardımında yıpranan 17 çadırın onarımı yapıldığını belirtti.
Konuşmaların ardından İlk kurayı Vali Amir Çiçek Çekerek, İlk çadırı verdi. Daha sonra İl Özel İdaresi genel sekreteri Ferhat Akkuş ve İl Genel Meclis üyeleri kuraları çekerek 31 Köy muhtarlarına çadırları teslim etti.
Muhtarlar alacakları çadırların hazır kurulan çadırları gezdi.
Yukarı Çarıkçı Köyü Muhtarı Mustafa Ağgün, Köyümüzde çadır yoktu zor durumdaydık il özel idaresince çadır dağıtıldı. Bizde aldık köyümüz artık taziye ve hayır işlerinde sıkıntı çekmeyecek. Köylünün Yüzünü güldüren her zaman yanımızda olan ve bizleri unutmayan Vali Amir Çiçek’e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş’a ve İl Genel Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. “dedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.