Vali Çiçek Kurumların 2011 Yılı Faaliyet Raporlarını Almaya Devam Ediyor

Tarih : 2012-01-11 / Kategori : Genel Haber

Vali Çiçek Kurumların 2011 Yılı Faaliyet Raporlarını Almaya Devam Ediyor

Iğdır Valisi Amir Çiçek, İl Sosyal Hizmetler il müdürlüğü ve Kültür ve Turizm il müdürlüğünü ziyaret ederek 2011 yılı faaliyet raporları ve 2012 yılı hedefleri hakkında bilgi aldı.

          İl Sosyal Hizmetler il müdürü Meral Türker, Iğdır’da faaliyetlerimiz kapsamında Evde bakım hizmeti alan 1043 özürlü vatandaş bulunmakta, Sosyal destek alan 232 çocuk bulunmaktadır, 9 Cinsel istismar, 5 zorla evlendirme, 64 aile içi şiddet gören kadının koruma altına alındığını, 60 yaş üzeri yaşlı ve kimsesiz kadınları tespit ederek huzur evine yerleştirildiğini, 2008-2009 yılları arasında 151 intihara teşebbüs vakasının olduğunu, bunu önlemek için aile içi  kurslar verildiğini belirterek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.
          Iğdır Valisi Amir Çiçek, “Aile içi şiddetin önlenmesi, intihar vakalarının azalması ve yaşlı ve yanlız yaşayan kadınlarımızın bakımı, Çocuk istismarları, aile içi şiddet, aileden uzaklaşan çocuklar, ilgisiz Anne ve Babalara yönelik ilgili Uzmanlar tarafından konferanslar düzenledik. Valilikçe bir araştırma komisyonu kurduk. İntihar vakalarında azalma gözüktü bu çalışmalarımız devam etmektedir. Okullarda Rehber öğretmenler, Yetkili kurumlar çeşitli seminerler vermeli, çocuklar ve ailelerle ilgili projeler üretelim koruyucu aile ilgili projeler yapalım.” dedi.
Daha Sonra Iğdır Kültür ve Turizm il müdürlüğünde incelemelerde bulunan Vali Çiçek, “Iğdır ilinin kalkınmasını sağlayalım, bunların başında birincisi Tarım ikincisi ise Turizm gelmektedir. Bölge Turizm bölgesi olarak güzel bir il ve 3 ülkeye sınır olma avantajını taşıyor. Ağrı dağı, Koçbaşı mezarları ve tarihi bir çok zenginliği bağrında taşıyan bir il olmaktadır. 2011 yılında yapılan çalışmaları değerlendirerek eksikliklerimiz varsa 2012 yılında  bunları gidereceğiz. Turizmin bölge açısından çok önemli olduğunu” belirtti. 
Iğdır Kültür ve Turizm il müdürü Osman Engindeniz, “Iğdır, Türkiye’nin doğu sınırında, yüksek platoların ve dağlık kesimlerin geniş yer kapladığı bir bölgede yer almaktadır. Bununla birlikte Iğdır Ovası, jeolojik yapısı ve iklim özellikleri nedeniyle, her türlü tarıma elverişli topraklara sahiptir. Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın büyük bir bölümü de il sınırları içinde kalmaktadır. Ağrı dağıyla birlikte en bilineni Nuh’un gemisidir. Bölge tarihi bir zenginliğe sahiptir. Turist bakımından yerli ve yabancı turistlerin sayısının önceki yıllara doğru dahada arttığını görmekteyiz. Iğdır’ı tanıtan CD ve Broşürlerle Iğdır’ı daha iyi seminerler vermekteyiz. Okullarımızda Iğdır’ın tarihi yapısı ve bölge açısından önemini anlatıyoruz. Okullarımızda her okuldan bir gurup öğrenciyi ve il dışından gelen öğrencilerimize tarihi yerlerimizi gezdiriyoruz.” dedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.