Türk Milletinin Gönlünde Bir Yara ve Şimdiki Bağımsız Azerbaycan'ın Temelinin Atıldığı Gündür"Dedi

Tarih : 2012-01-20 / Kategori : Genel Haber

Türk Milletinin Gönlünde Bir Yara ve Şimdiki Bağımsız Azerbaycan'ın Temelinin Atıldığı Gündür

Iğdır MHP Milletvekili Sinan Oğan, 20 ocak  olaylarının 22 . yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

          Oğan, mesajında 20 ocak olaylarına değinerek, “20 ocak faciası Türk milletinin gönlünde  bir yara aynı zamanda   bugünkü Azerbaycan'ın bağımsızlığının temelinin atıldığı gündür" dedi.
           Sovyet ordusunun Ocak 1990'da Bakü'de yaptığı katliamın, Azerbaycan Türklerinin bağımsızlık mücadelesini bastırma girişimi olduğunu ifade eden Oğan, şu görüşlere yer verdi: ''20 Ocak’a giden süreç, Ermeni saldırıları ve Moskova'nın adaletsiz tutumu ışığında şekillenmiştir. Sovyet ordusunun 20 Ocakta yaptığı katliamda, resmi rakamlara göre 133 kardeşimiz şehit olmuştur. Bu ve benzeri katliamlar Azeri Türklerinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini bastırmaya, bu ateşi söndürmeye yetmemiştir. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. çünkü O soğuk Ocak gecesi verilen canlar, Azerbaycan için son değil bir başlangıç olarak tarihe geçti. "
               20 ocak olaylarını unutmadık unutmayacağız diyen Oğan, "Vatanını canından aziz bilen, bedenini siper ederek Azerbaycan Türkü´nün bağımsızlık yolunu açan vatanperver insanlar bugün Şehitler hıyabanında  rahat uyuyor. Onlar ölümden korkmadılar, ölümün üzerine yürüdüler, öleceklerini bile bile….Onlar için vatan, millet, özgürlük her şeyden önemliydi…. Ve Azerbaycan'ı bağımsız ettiler. 20 ocak olayları nedeniyle Rusları bir kere daha nefretle kınıyor. Şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum.” dedi.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.