Muhtaç Ailelere Yapılan Evlerin Anahtar Teslimini Vali Amir Çiçek Yaptı

Tarih : 2012-01-20 / Kategori : Genel Haber

Muhtaç Ailelere Yapılan Evlerin Anahtar Teslimini Vali Amir Çiçek Yaptı

           Karakoyunlu ilçesi Kaymakamlığı tarafından maddi durumu iyi olmayan ve tek gözlü toprak evde kalan 8 aileye yapılan evlerin Anahtarı törenle verildi. Haber Özel : Ali ŞIKTAŞ

          Karakoyunlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan projenin kabul edilmesinden sonra 8 fakir ve muhtaç aileye yapılan prefabrik evlerin anahtarı Vali Amir Çiçek tarafından verildi.
Törende Konuşan Karakoyunlu Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, “Karakoyunlu İlçesine bağlı 5 köyde hasarlı ve kalınmayacak durumda olan fakir, yaşlı vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 8 prefabrik ev yaptırdık. Bunlar Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun Beldesi 3 ev, Cennetabat Köyüne 1 ev, Kacerdoğanşalı Köyüne 2 ev, Zülfikar Köyüne 1 ev, Yukarı Alican köyüne 1 ev olmak üzere 8 evin yapımı bitti. Evlerin  Toplam maliyeti 185 Bin TL’dir.  Evler 40 ve 70 m2 den oluşuyor.” dedi.
Taşburun köyünde evi yaptırılarak teslim edilen Sehren Kuş(70) ve Selahattin Kişi (73)  Vali, Kaymakam ve Belediye başkanına teşekkür ederek, “Allah devletimizden, başbakanımızdan razı olsun. Devletimiz bize sahip çıktı.  Devletimiz başbakanımız bize sahip çıktı. Bize ev yaptırdı. Evimiz tek göz ve topraktan çökmekteydi.” dediler.
Vali Amir Çiçek’te “Evleriniz hayırlı olsun güle güle oturun Devletimiz her zaman sizlerin yanındadır. Olmayada devam edecektir.
Evinize taşınıp yerleşin bir gün çay içmek için ziyaretinize geleceğim” dedi.
Törene, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, İl Tarım Müdürü Mehmet Nuri Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman,  İl Sağlık Müdürü Seyfettin Yeşilboya, ilçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı  ve diğer Kurum müdürleri katıldılar.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.