Iğdır'da 10 Bin Safahat Kitabı Dağıtıldı

Tarih : 2012-01-21 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da 10 Bin Safahat Kitabı Dağıtıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarafından 2011 Yılının “Mehmet Akif Yılı” olarak ilan edilmesi nedeniyle Iğdır Valiliği 10 Bin Safahat Kitabı alarak Lise öğrencilerine dağıttı.

           Iğdır Merkez ve İlçelerde bulunan Lise öğrencilerine dağıtılan 10 Bin Safahat kitabıyla Mehmet Akif Ersoy tanıtılacak. Bu kapsamda Karakoyunlu İlçesi Ahmet Ali Dönmez Lisesinde Safahat kitabını dağıtan Iğdır Valisi Amir Çiçek, Öğrencilerle sohbet ederek, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoyu çok iyi tanımamız ve bilmemiz gerekir. Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Yılında Valilik olarak 10 Bin Safahat Kitabı bastırarak siz öğrencilere dağıttık. Sizlerde bu kitabı okuyarak şarimizi daha iyi tanıyarak anlayacaksınız. Mehmet Akifin istediği tarif ettiği Asımın nesli dediği gençliği sizler oluşturacak okuyacak vatana millete hizmet edeceksiniz.” dedi.
Öğrenciler ise, “İstiklal marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoyun Safahat kitabını merak ediyorduk Valiliğimizin sayesinde kitaba kavuştuk. Bu kitabı okuyarak Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoyu daha iyi anlayacak ve gönlümüzde yaşatacağız.“ diyerek Vali Amir Çiçek’e Teşekkür ettiler.
Daha sonra öğretmenlerle sohbet eden Vali Amir Çiçek, Öğretmenlere “Çocuklarımızı çok iyi yetiştirelim onlara milli ve manevi  değerlerimizi anlatalım. Mehmet Akif Ersoyun dediği Asımın Neslini yetiştirelim” şeklinde konuştu.



Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.